Παρασκευή 4 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το «μάρμαρο» το πληρώνουν οι πολλοί

Νέα φωτιά στην υπόθεση λαϊκή κατοικία ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση με τις σχεδιαζόμενες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Προχτές ανακοινώθηκαν οι καινούριες αυξημένες τιμές που θα παίρνει η Εφορία υπόψη της για μεταβιβάσεις ακινήτων στις περιοχές όπως η Φιλοθέη και το Ψυχικό.

Μικρό το κακό, θα πει κάποιος και ίσως δε θα έχει μεγάλο άδικο. Οι μεγαλοσχήμονες που αγοράζουν σπίτια με 10 και 15 χιλιάδες το τετραγωνικό μέτρο έχουν τον τρόπο τους. Είτε να πληρώσουν τους φόρους που αναλογούν στην αγορά, είτε να αξιοποιήσουν τα διάφορα παράθυρα για να μην πληρώσουν καθόλου φόρο.

Αυτούς ποτέ δεν τους νοιάζει τίποτα. Οι άλλοι έχουν το πρόβλημα. Εκείνοι που πληρώνουν πάντα τα σπασμένα. Οι εργαζόμενοι που προσπαθούν να κουλαντρίσουν τη ζωή τους με το μεροκάματο, έχοντας πάντα κατά νου να αποκτήσουν το δικό τους κεραμίδι και τώρα θα κληθούν να πληρώσουν πολλαπλάσιους φόρους. Οι γονείς που θέλουν να προσφέρουν στέγη στα παιδιά τους και ενώ έχουν ήδη χρυσοπληρώσει τα σπίτια τους με φόρους στο κράτος και τόκους στις τράπεζες θα πρέπει τώρα να ξηλωθούν για τα νέα χαράτσια που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Και μην ξεχνάμε και τους δεκάδες - ίσως και εκατοντάδες - χιλιάδες εργαζόμενους που ενώ τίποτα στη ζωή τους δεν έγινε καλύτερο, θα θεωρούνται πλέον από την Εφορία ως ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας, επειδή θα αυξηθούν και μόνο οι αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα.

Δε χρειάζεται πολλή φιλοσοφία. Η πολιτική που υπηρετεί τα μονοπώλια και τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου είναι εντελώς αδίστακτη για όλους τους άλλους. Οι πολλοί, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, όσοι ανήκουν στα μεσαία στρώματα της πόλης και του χωριού, είναι αυτοί που θα πληρώνουν συνεχώς το μάρμαρο. Και με την κλιμακούμενη μείωση των εισοδημάτων τους και με τη συνεχή αύξηση της φορολογικής τους επιβάρυνσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ