Τρίτη 1 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εκδηλώσεις της καμπάνιας για την εργαζόμενη νεολαία

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι πρωτοβουλίες των Οργανώσεων της ΚΝΕ στο πλαίσιο της καμπάνιας για την οργάνωση της εργαζόμενης νεολαίας. Μέσα από εξορμήσεις, πολιτικές, πολιτιστικές, αθλητικές εκδηλώσεις, συσκέψεις, οι νέοι κομμουνιστές μεταφέρουν το μήνυμα της αντεπίθεσης στην πολιτική που θέλει τους νέους «δούλους του 21ου αιώνα».

Σήμερα Τετάρτη, στα Γιάννενα, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο γίνεται παρουσίαση του βιβλίου «Το Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα 1918-1948 - Δύο γραμμές σε διαρκή αντιπαράθεση» του Γιώργου Μαυρίκου. Ομιλητής θα είναι ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για τους εργατικούς αγώνες στα Γιάννενα και θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας.

Στην Πρέβεζα, στις 12 Μάρτη στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Παρουσίαση του βιβλίου «Το Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα 1918-1948 - Δύο γραμμές σε διαρκή αντιπαράθεση» του Γιώργου Μαυρίκου. Θα μιλήσει ο Κώστας Ντακοβάνος, μέλος του Γραφείου της Αχτιδικής Επιτροπής Εργαζομένων Αρτας - Πρέβεζας - Λευκάδας.

Η Οργάνωση Περιοχής Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ διοργανώνει, στις 8 Μάρτη στη Λαμία, εκδήλωση για τη μεγάλη απεργία της ΛΑΡΚΟ.

Οι εργατικές Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ ετοιμάζουν ένα διήμερο εκδηλώσεων στις 12 και 13 Μάρτη, στην ΕΔΟΘ. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 7 μ.μ. Το Σάββατο 12 Μάρτη η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους μετανάστες. Θα μιλήσει στέλεχος της ΚΝΕ, θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο του Γιώργου Σκούρτη «Η απεργία» και μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια του παγκόσμιου εργατικού κινήματος. Την Κυριακή 13 Μάρτη, η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη συνεισφορά του ΚΚΕ στην πάλη για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας. Θα μιλήσει στέλεχος της ΚΝΕ, θα γίνει προβολή DVD για το γυναικείο ζήτημα, ενώ στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου.

Αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες οργανώνει στο πλαίσιο της καμπάνιας η Οργάνωση Περιοχής Πελοποννήσου το Μάρτη και τον Απρίλη. Στην Πάτρα, στις 23/3 θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Επιτάφιος» από ομάδα της ΚΝΕ και στις 25-26-27/3 θα γίνει τουρνουά ποδοσφαίρου. Στην Καλαμάτα, στις 31/3 θα γίνει αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι από συγκρότημα της ΚΝΕ. Ανάλογο αφιέρωμα θα γίνει στον Πύργο την 1 Απρίλη και τουρνουά ποδοσφαίρου στη Ζάκυνθο στις 20/3.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ