Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Μάρτη 2011 - αριθ. φύλλου: 10905

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Με οργάνωση και σχέδιο στην κλιμάκωση

Με παρακαταθήκη την πλούσια αγωνιστική πείρα της απεργίας στις 23 Φλεβάρη οι ταξικές δυνάμεις κλιμακώνουν την πάλη τους ενάντια στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική.


ΣΕΛ.  9
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία - Πρόνοια

Οξυμένα τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής εμπορευματοποίησης της Υγείας και υποχρηματοδότησής της από τον κρατικό προϋπολογισμό.


ΣΕΛ.  3

ΝΕΑ ΑΓΡΙΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ προμηνύουν οι απολύσεις στην Cosmote

Οι εργαζόμενοι στις πρώην ΔΕΚΟ και στο Δημόσιο να διαμορφώσουν κοινό ταξικό μέτωπο με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου.

  • Οι μαζικές απολύσεις στην Cosmote και οι συνολικότερες αλλαγές σε βάρος των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών κατακτήσεων των εργαζομένων στον ΟΤΕ αποτελούν προανάκρουσμα της νέας άγριας επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση κατά των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ. Αυτό διευκολύνει την επιβολή ακόμα δραστικότερων μειώσεων στον ιδιωτικό τομέα. Η επίθεση είναι ενιαία και με κοινό μέτωπο να την αντιμετωπίσουν. Κανένας κλάδος, καμιά κατηγορία εργαζομένων δεν μπορεί να διασώσει μόνη τις δικές της κατακτήσεις.
  • Είναι βαριές οι ευθύνες των συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των άλλων κομμάτων της ΕΕ που ή πρωτοστάτησαν ή ανέχθηκαν την οργανωτική διάσπαση των εργαζομένων, συγκάλυψαν το στόχο και τις συνέπειες των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και καλλιεργούν αυταπάτες για το χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης. Οι εργαζόμενοι στις πρώην ΔΕΚΟ και στο Δημόσιο να συγκρουστούν με τη στρατηγική της πλουτοκρατίας, των κομμάτων της, της ΕΕ. Να απαλλαγούν από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που υπηρετούν αυτήν την πολιτική.

ΣΕΛ.  3

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
Αποκαλυπτική η υποκρισία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.

Αποκαλυπτική της βαρβαρότητας και της υποκρισίας, με τις οποίες η πλουτοκρατία και τα κόμματά της αντιμετωπίζουν τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους που δημιουργεί η πολιτική τους, ήταν η συζήτηση, χτες, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, της πρότασης νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για τη λήψη άμεσων μέτρων ουσιαστικής προστασίας των ανέργων.


ΣΕΛ.  12  -  13

Καμιά παρανόηση

Να κοροϊδέψουν τους λαούς επιχειρούν οι κυβερνήσεις της ΕΕ, ως προς τις πραγματικές προθέσεις και το εύρος της ενιαίας επίθεσης που συνεχίζουν αμείωτα σε βάρος τους, παρουσιάζοντας με άλλα λόγια τις ίδιες αντιδραστικές ανατροπές στο δήθεν νέο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας που συνέταξαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Και με έναν επιπλέον στόχο. Να αντιμετωπίσουν τις ενδοευρωενωσιακές αντιθέσεις. Το σχετικό ντοκουμέντο, που θα αποτελέσει και την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης στις 11 Μάρτη, προβλέπει τη διαρκή μείωση μισθών, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Περιθώρια παρανοήσεων για το λαό δεν υπάρχουν. Το νέο Σύμφωνο για την Ανταγωνιστικότητα το διαμορφώνουν μαζί συντηρητικές και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις και δυνάμεις της ΕΕ, γιατί αυτό συμφέρει τα μονοπώλια. Οργάνωση, ανυπακοή, διεκδίκηση ικανοποίησης όλων των αναγκών του λαού. Αντεπίθεση, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για τη λαϊκή εξουσία.



ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ
Αξιοποίηση σε όφελος του λαού

ΣΕΛ.  19
ΛΙΒΥΗ
Κίνδυνος στρατιωτικής επέμβασης

ΣΕΛ.  23
Κηδεύτηκε χτες η σ. Μίνα Γιάννου

ΣΕΛ.  11
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κόντρα στο «μνημόνιο» της Παιδείας

ΣΕΛ.  21
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ
Στους 56 αυτοί που νοσηλεύονται

ΣΕΛ.  14
Γκανγκστερική επίθεση σε αστυνομικούς

Η γκανγκστερική ένοπλη επίθεση εναντίον αστυνομικών επιβεβαιώνει ότι τα μέτρα που σωρηδόν έχουν πάρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και της ΝΔ προηγουμένως, είναι μέτρα καταστολής του λαϊκού κινήματος, ενώ την ίδια ώρα οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος και τα διάφορα κέντρα που συνδέονται με αυτό αλωνίζουν. Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών και εύχεται την ανάρρωση των δύο τραυματισμένων αστυνομικών.


ΣΕΛ.  14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ