Τρίτη 1 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑμΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Απεργία αύριο των εργαζομένων

Απεργία και συμβολικό κλείσιμο της Σχολής Κατάρτισης ΑμΕΑ Αθηνών στο Γαλάτσι κάνουν αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι της σχολής, καταγγέλλοντας τη σκανδαλώδη άρνηση της «Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑΕ», στην οποία ανήκει η σχολή, να καταβάλει τα δεδουλευμένα του προσωπικού για το προηγούμενο σχολικό έτος. Στους εργαζόμενους οφείλονται οι μισθοί Ιούνη, Ιούλη 2010, αποζημίωση, επίδομα αδείας και δώρο Χριστουγέννων.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ωρομίσθιου Προσωπικού καταγγέλλει ότι παρά τις πιέσεις σε όλες τις αρμόδιες αρχές («Επαγγελματική Κατάρτιση ΑΕ», ΟΑΕΔ, υπουργείο Εργασίας) όχι μόνο δεν υπάρχουν δεσμεύσεις για την καταβολή των χρημάτων, αλλά δεν έχουν λάβει καν υπεύθυνη απάντηση για το ποιος είναι τελικά αρμόδιος για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους!

Οι εργαζόμενοι οργανώνουν και παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της διοίκησης του ΟΑΕΔ μεθαύριο Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι η Σχολή - που είναι και η μοναδική στην Αττική για την επαγγελματική κατάρτιση ΑμΕΑ - άνοιξε φέτος μετά από πολύμηνη καθυστέρηση και μετά την αποφασιστική στάση των μαθητών, γονιών, εργαζομένων και του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος. Παρ' όλα αυτά ακόμα δεν έχουν λειτουργήσει τα τμήματα επαγγελματικής εκπαίδευσης στο ΚΕΑΤ και το Φάρο Τυφλών. Κενό γράμμα αποδείχτηκαν και οι υποσχέσεις για την αύξηση του αριθμού των καταρτιζομένων στην τηλεκατάρτιση. Ενώ η διοίκηση του ΟΑΕΔ είχε δεσμευτεί ότι οι καταρτιζόμενοι θα αυξηθούν κατά 15, τελικά καλύφθηκαν μόνο τρεις επιπλέον θέσεις και οι άλλες παρέμειναν κενές, αν και υπήρχαν δεκάδες αιτήσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ