Τρίτη 1 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΓΡΙΝΙΟ
Με τις καλύτερες εντυπώσεις έμειναν μικροί και μεγάλοι

Αποκριάτικη γιορτή για παιδιά διοργάνωσε η ΚΝΕ την περασμένη Κυριακή και στο Αγρίνιο, στο στέκι νεολαίας του Εργατικού Κέντρου.

Οι νέοι γονείς - που το προηγούμενο διάστημα συναντήθηκαν με τους κομμουνιστές στους τόπους δουλειάς και για την οργάνωση της επιτυχημένης απεργίας στις 23 Φλεβάρη - ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ και δεκάδες παιδιά πέρασαν μια ξεχωριστή Κυριακή με αφορμή τις Απόκριες. Από τις προηγούμενες μέρες τα μέλη της ΚΝΕ εργάστηκαν με μεράκι και δημιούργησαν έναν όμορφο χώρο για να αγκαλιάσει τα παιδιά της πόλης. Εκεί ζωγράφισαν, έφτιαξαν αποκριάτικες μάσκες, χόρεψαν με το γαϊτανάκι. Στα πλαίσια του προγράμματος που διαμόρφωσαν οι νέοι παιδαγωγοί της ΚΝΕ παρουσιάστηκε το παιδικό βιβλίο του Γ. Μαρίνου «Ο κλόουν» (εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή»). Στο χώρο λειτουργούσε βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» για μικρούς και μεγάλους.

Το αποκριάτικο φεστιβάλ άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε παιδιά και γονείς που συμμετείχαν σε συζήτηση που κινήθηκε γύρω από το θέμα του σημερινού σχολείου, τι πραγματικά μαθαίνουν τα παιδιά ακόμη και από τις μικρές ηλικίες και τι σχολείο θέλουμε σήμερα. Στις μέρες μας που τα παιδιά βομβαρδίζονται από την υποκουλτούρα των πολυεθνικών, η ΚΝΕ ανέλαβε να οργανώσει και να στήσει αυτό το διαφορετικό φεστιβάλ που η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ