Σάββατο 12 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
Πανελλαδική δράση για την ανεργία στις 15 Φλεβάρη

Πανελλαδική μέρα δράσης της ΚΝΕ για την ανεργία θα είναι η ερχόμενη Τρίτη 15 Φλεβάρη, με τις οργανώσεις της ΚΝΕ να πραγματοποιούν εξορμήσεις στα γραφεία του ΟΑΕΔ και σε σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ το πρωί, καθώς και τις γειτονιές και τα στέκια της νεολαίας το απόγευμα. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της πεντάμηνης καμπάνιας της ΚΝΕ για την οργάνωση των νέων εργαζόμενων η οποία ξεδιπλώνεται σε όλη τη χώρα με εκδηλώσεις, εξορμήσεις, πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Με βάση τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ και του 10ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, την εμπειρία από τη δράση στο χώρο της εργαζόμενης νεολαίας, η Οργάνωση απευθύνεται στην επόμενη βάρδια της εργατικής τάξης καλώντας την σε αποφασιστική σύγκρουση με την πολιτική που χτίζει το νέο μεσαίωνα. Οι νέοι κομμουνιστές καλούν τους νέους της ελαστικής δουλειάς και της ανασφάλειας, της ανεργίας, της κατάρτισης, της μαθητείας να οργανωθούν στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ, να ενισχύσουν τις γραμμές του ΠΑΜΕ, να παλέψουν για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:

Αύριο Κυριακή στην Πάτρα παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Μαυρίκου «Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα 1918-1948. Δύο γραμμές σε διαρκή αντιπαράθεση». Στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 15 Φλεβάρη σύσκεψη με νέους εργαζόμενους, την Τετάρτη 16 Φλεβάρη με εργαζόμενους φοιτητές και την Πέμπτη 17 Φλεβάρη με εργαζόμενους σπουδαστές.

Αλλες εκδηλώσεις της ΚΝΕ
  • Εκδήλωση με θέμα: «Καπιταλιστική και οικονομική κρίση και η πρόταση του ΚΚΕ», διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωσης Θριασίου - Μεγαρίδος της ΚΝΕ, σήμερα, στις 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ελευσίνας.
  • Εκδηλώσεις για την ίδρυση και τη δράση της ΟΚΝΕ πραγματοποιούν σήμερα το απόγευμα Μαθητικές Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Στις 6.30 μ.μ., στην ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51) θα γίνει η εκδήλωση των Μαθητικών Οργανώσεων Κέντρου. Στις 6.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρήστος Τσακίρης» (Λαγκαδά 221) θα γίνει η εκδήλωση των Μαθητικών Οργανώσεων Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ