Σάββατο 19 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συνεχίζει να επανδρώνει την κυβέρνηση του με στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου. Χτες ανακοίνωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της «Intel Corp.», Πολ Οτελίνι, θα διοριστεί στο Συμβούλιο για την Απασχόληση και την Ανταγωνιστικότητα, το οποίο δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο για να επικεντρώσει στην αύξηση των προσλήψεων και στην προώθηση της ανάπτυξης.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Εντατικοποίηση των ελέγχων στο γάλα ανακοίνωσαν οι κινεζικές αρχές, προκειμένου να κατευνάσουν τον πανικό που προκαλεί νέο διατροφικό σκάνδαλο, σύμφωνα με το οποίο εταιρείες και παραγωγοί γάλακτος προσέθεταν στα προϊόντα τους πρωτεΐνη η οποία χρησιμοποιείται στην επεξεργασία του δέρματος, φυσικά ακατάλληλα για κατανάλωση...

ΣKOΠΙΑ.-- Επικρίσεις δέχθηκε χτες ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι γιατί απέκρυψε τις επικρίσεις για τις εξελίξεις στην πολιτική σκηνή των Σκοπίων που δέχθηκε από Αμερικανούς αξιωματούχους κατά το τελευταίο του ταξίδι στην Ουάσιγκτον.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Ο προσωρινός πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Γιακούπ Κρασνίτσι υπέγραψε χτες διάταγμα δίνοντας εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Χασίμ Θάτσι του «Δημοκρατικού Κόμματος Κοσόβου», σε συνεργασία με τη «Συμμαχία για το νέο Κόσοβο» του Μπεντζέτ Πατσόλι.

ΝΤΑΚΑΡ.-- Πρώην στρατιωτικός αποπειράθηκε χτες να αυτοπυρποληθεί μπροστά στο κτίριο της προεδρίας της Σενεγάλης στο Ντακάρ και στη συνέχεια διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας σε σοβαρή κατάσταση. Τα αιτήματα του πρώην στρατιωτικού δεν έγιναν γνωστά.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (EMA) συνεχίζει τον έλεγχο της ασφάλειας του εμβολίου Pandermix της GlaxoSmithKline (GSK) για τη γρίπη H1N1 και εμφανίστηκε χτες ανήσυχη σχετικά με νέες έρευνες που φέρουν πιθανή σχέση του εμβολίου με τη ναρκοληψία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ