Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10896

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επίδειξη αυταρχισμού σε βάρος των ναυτεργατών

Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας δήλωσε ωμά ότι η κυβέρνηση δε θα άρει το έσχατο κατασταλτικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών, όσο αυτοί θα εξακολουθούν να διεκδικούν αυξήσεις στις συντάξεις και τα επιδόματα και αρνούνται να υπογράψουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σύμφωνα με τις αξιώσεις των εφοπλιστών.


ΣΕΛ.  3

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ στην πλουτοκρατία και τα κόμματά της

ΚΚΕ: Η οργανωμένη ανυπακοή και αντεπίθεση κατά της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της είναι επιτακτική ανάγκη και καθήκον για το λαό, προκειμένου να αντιμετωπίσει την καταστροφή στην οποία τον οδηγούν

Τη «θετική αξιολόγηση» της τρόικας και τα εύσημα της άρχουσας τάξης, για τη συνέπεια που επιδεικνύει η κυβέρνηση στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, χρησιμοποίησε χτες ο πρωθυπουργός για να επιτεθεί στο ταξικό κίνημα.

Την ίδια στιγμή, άναψε το «πράσινο φως» για την επιτάχυνση των διαδικασιών που παραδίδουν στο κεφάλαιο τη δημόσια περιουσία, ζητώντας από τους υπουργούς πλήρη χαρτογράφηση των κρατικών υποδομών και της δημόσιας γης.

Από το βήμα του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Γ. Παπανδρέου παρουσίασε ως μονόδρομο τις αντιλαϊκές ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας, προκλητικά, «καθήκον» (!) του λαού την αποδοχή τους. Επιδίωξε να συκοφαντήσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, κάνοντας λόγο για «βολεμένους», «κατεστημένα» και «παρασιτικές δυνάμεις».


ΣΕΛ.  6  -  7

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Σήμερα ανοίγουν διόδια και ακυρωτικά μηχανήματα

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση, με στόχο το άνοιγμα των διοδίων και το μπλοκάρισμα των ακυρωτικών μηχανημάτων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση).


ΣΕΛ.  3

Προσχεδιασμένη ληστεία

Εντελώς στημένο ήταν το επικοινωνιακό παιχνίδι που παίχτηκε τις προηγούμενες μέρες γύρω από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, όπως άλλωστε από την αρχή φαινόταν. Βασικός στόχος κυβέρνησης και τρόικας ήταν να «νομιμοποιήσουν» το πακέτο των 50 δισ. και να δώσουν το έναυσμα για τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας. Το παραδέχθηκε χτες ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση είχε πανέτοιμο το πακέτο και οι σύμμαχοι της τρόικας πρόσφεραν την τεχνογνωσία. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη σχεδιάσει από μόνη της ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας με σκοπό το μεγαλύτερο δυνατόν ανταποδοτικό όφελος και οι Ευρωπαίοι εταίροι της και το ΔΝΤ την υποστηρίζουν, προσφέροντας τεχνογνωσία σε ό,τι αφορά τη χάραξη ενός τέτοιου σχεδίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντέιβιντ Χόλεϊ. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «πρόκειται για ένα πλάνο ευρείας κλίμακας που βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή». Ο λαός πρέπει να πάψει να ανέχεται τη ληστεία και να περάσει στην αντεπίθεση με στόχο την ανατροπή του εκμεταλλευτικού και βάρβαρου συστήματος.ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Αγωνιστικά με την ΠΑΣΥ

ΣΕΛ.  23
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Συνελεύσεις στις γειτονιές

ΣΕΛ.  24
ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Οδηγούνται στη διάλυση με τον «Καλλικράτη»

ΣΕΛ.  19
ΙΝΤΡΑΚΟΜ
Μετά τις απολύσεις και οι ατομικές συμβάσεις

ΣΕΛ.  11
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Χωροφύλακας στους ΕΒΕ διαγραφή χρεών στους «μεγάλους»

ΣΕΛ.  6
Τα χαράτσια παραμένουν

Μπορεί τώρα η κουβέντα να περιστρέφεται στα ανταποδοτικά τέλη που θα επιβληθούν ή όχι στους ημιυπαίθριους, ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά πληρώνουν δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη. Οι δημοτικές αρχές που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ και ΛΑ.Ο.Σ. επιδίδονται όλα αυτά τα χρόνια σε ένα όργιο επιβολής τελών και τώρα, με δεδομένο τον «Καλλικράτη», αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο.


ΣΕΛ.  19
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να μειωθούν οι τιμές στα καύσιμα

ΣΕΛ.  23


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org