Σάββατο 19 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Δίωξη κατά Κολομβιανής αγωνίστριας

Στη σύλληψη της κολομβιανής Λεϊλά Ορντόνιες, που της έχει δοθεί το καθεστώς του πολιτικού πρόσφυγα από τον ΟΗΕ, προχώρησε την Τρίτη 15 Φλεβάρη η ισπανική αστυνομία ύστερα από ένταλμα έκδοσής της από την κυβέρνηση της Κολομβίας. Οπως έγινε γνωστό, ύστερα από σημαντικές αντιδράσεις, αφέθηκε «ελεύθερη» χθες ωστόσο με ...απαγόρευση εξόδου απο την χώρα και την εντολή να παρουσιάζεται όποτε της ζητηθεί στις αρχές. Η Ορντόνιες βρίσκεται στην Ισπανία για μια 10ετία διωκόμενη από το αντιδραστικό καθεστώς της Κολομβίας, που βασανίζει και δολοφονεί όσους υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και όσους αγωνίζονται για την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη, και ειδικά, τους κομμουνιστές.

Αμεση ήταν η αντίδραση του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας που με ανακοίνωσή του καταγγέλλει «τη σύλληψη καθώς και την εκστρατεία παραπληροφόρησης των μέσων ενημέρωσης, που παρουσιάζουν τη συντρόφισσα ως μέλος των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας, μιας οργάνωσης που αυθαίρετα βρίσκεται στη λίστα της ΕΕ ως τρομοκρατική, χωρίς σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας». Απαιτεί «την άμεση απελευθέρωσή της και να σταματήσει άμεσα η διαδικασία έκδοσής της (...) Γνωρίζουμε καλά για περιπτώσεις Kολομβιάνων προσφύγων που ήταν στην Ισπανία και μετά την επιστροφή τους, δολοφονήθηκαν από παραστρατιωτικές ομάδες που υπηρετούν την τρομοκρατική κυβέρνηση του Αλβαρο Ουρίμπε, που τώρα ηγείτο ο Χουάν Μανουέλ Σάντος. Η ισπανική κυβέρνηση, με την συμπεριφορά και τις ενέργειές της, είναι συνεργός με αυτό το καθεστώς».

Το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας εκφράζει «την πλήρη αλληλεγγύη στην Λεϊλά και την οικογένειά της καθώς και στον κολομβιάνο λαό που αγωνίζεται καθημερινά ενάντια στο εγκληματικό καθεστώς που έχει ληστέψει τη χώρα και είναι συνεργός στη δολοφονία εκατοντάδων αγωνιστών και συνδικαλιστών κάθε χρόνο». Καταδικάζει «τη συστηματική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη ενάντια στους κομμουνιστές και τα απελευθερωτικά κινήματα σε διάφορες περιοχές του πλανήτη. «Για μας είναι ξεκάθαρο πως το να είσαι κομμουνιστής δεν είναι έγκλημα», σημειώνει και επαναλαμβάνει το αίτημα της κατάργησης της «τρομοκρατικής λίστας» της ΕΕ, «που λειτουργεί ως πρόφαση για καταστολή και παραβίαση κάθε νομικής εγγύησης αυτών, όπως και σε αυτή την υπόθεση, που συμπεριλαμβάνονται σ' αυτή τη λίστα, ανάλογα με τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού». Τέλος, καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις της αντιιμπεριαλιστικής αλληλεγγύης να εκφράσουν την αντίθεσή τους σ' αυτήν την αυθαίρετη σύλληψη, με διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις ενάντια σ' αυτούς τους θεσμικούς οργανισμούς που διευκολύνουν τους ψεύτικους στόχους της ναρκοτρομοκρατικής κυβέρνησης της Κολομβίας». Επίσης, το ΚΚ Ισπανίας και δεκάδες άλλες αντιιμπεριαλιστικές λαϊκές οργανώσεις καταδίκασαν τη σύλληψη και καλούν στη μη έκδοση της αγωνίστριας στην Κολομβία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού της Κολομβίας(2012-10-13 00:00:00.0)
Προς έκδοση στην Κολομβία λαϊκός αγωνιστής(2012-05-12 00:00:00.0)
Οργή για την έκδοση Κολομβιανού αγωνιστή δημοσιογράφου(2011-04-27 00:00:00.0)
Να σταματήσουν οι διώξεις λαϊκών αγωνιστών(2011-01-21 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στην Ρεμέδιος Γκαρσία(2008-07-30 00:00:00.0)
Κλιμάκωση του βρώμικου πολέμου(2001-10-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ