Σάββατο 19 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Συλλήψεις και ... επενδύσεις

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.--

Κατηγορίες συνωμοσίας κατά της τουρκικής κυβέρνησης αντιμετωπίζουν οι τρεις Τούρκοι δημοσιογράφοι, του Odatv.com , που ανήκουν στην αντιπολίτευση και συνελήφθησαν, την Πέμπτη στο πλαίσιο των ερευνών για την Εργκένεκον. Οι συλλήψεις έγιναν αντικείμενο κριτικής από την αντιπολίτευση και ΜΜΕ που πρόσκεινται σε αυτή, ενώ οι ΗΠΑ δηλώνουν την «ανησυχία τους για την τάση εκφοβισμού των δημοσιογράφων»...

Παράλληλα, με την περί Εργκένεκον προπαγάνδα, η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει την προώθηση των επιχειρηματικών της στόχων, ανακοινώνοντας ότι το 2011 αναμένει κέρδη ενός δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις εξαγωγές του αμυντικού βιομηχανικού της τομέα. Η τουρκική εξοπλιστική βιομηχανία δείχνει μεγάλη άνοδο, καλύπτοντας το 47,5% των εγχώριων αναγκών και αυξάνοντας τα ποσοστά της, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται στο Κατάρ, τη Μαλαισία, το Βέλγιο, την Ινδονησία, τη Σαουδική Αραβία, ενώ διαπραγματεύεται και με άλλες χώρες.

Στο πλαίσιο των «επενδύσεων» η Τουρκία ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2023 έχει στόχο να θέσει σε λειτουργία δύο ή τρία εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας και να προχωρήσει ακόμα και στην κατασκευή πυρηνικών σταθμών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ