Σάββατο 19 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Προσπαθούν να κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις

Τις τρομοκρατικές μεθοδεύσεις καταγγέλλει η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ. Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Με διάφορες μεθοδεύσεις η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι διοικήσεις συγκοινωνιακών φορέων προσπαθούν να επιτύχουν αυτό που δεν μπόρεσαν οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Να κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και να σταματήσουν τους αγώνες τους.

Χθες η διοίκηση του ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ) προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχθούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων παράνομες. Ταυτόχρονα ειδοποίησε ότι «αναστέλλονται όλα τα προγραμματισμένα ρεπό» για τη χθεσινή και την επόμενη στάση εργασίας. Ανάλογη ειδοποίηση έβγαλε και η διοίκηση της ΕΘΕΛ η οποία ανέστειλε άδειες, ρεπό αλλά και τα όσα ρεπό θα δουλεύονταν. Παρά τις μεθοδεύσεις εκφοβισμού οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ πραγματοποίησαν τις προγραμματισμένες στάσεις εργασίας και συνεχίζουν και την επόμενη βδομάδα.

Στα λεωφορεία οι οδηγοί θα κάνουν στάση εργασίας (11 π.μ. - 4.30 μ.μ.) τη Δευτέρα, 24ωρη απεργία την Τετάρτη, ενώ έχουν προγραμματιστεί και άλλες για τις επόμενες μέρες. Στα τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας (11 π.μ. - 4 μ.μ.) Δευτέρα και Τρίτη (τη μέρα αυτή θα γίνει και γενική συνέλευση). Επίσης, στον ηλεκτρικό θα κάνουν την Τρίτη στάση εργασίας (12 το μεσημέρι - 4 μ.μ.) και ΓΣ. Επίσης, με απόφαση του ΔΣ θα κάνουν την Τετάρτη δύο στάσεις εργασίας (έναρξη της βάρδιας έως 9 π.μ. και 5 μ.μ. έως λήξη της βάρδιας) αντί για απεργία.

Χθες έγινε μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο.

Παρέμβαση ΠΑΜΕ

Την τρομοκρατική και εκδικητική τακτική της κυβέρνησης και των διοικήσεων της ΕΘΕΛ και των ΗΛΠΑΠ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ σημειώνοντας τα εξής:

«Η κυβέρνηση επιδιώκει να χτυπήσει την ταξική ενότητα των εργαζομένων και την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο που ιδιωτικοποιεί την αστική συγκοινωνία και χαρατσώνει τους εργαζόμενους, επιβάτες, με την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων. Προσπαθεί μέσω των διοικήσεων των εταιρειών ΕΘΕΛ και ΗΛΠΑΠ να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, αναστέλλοντας κανονικές άδειες και προγραμματισμένες αναπαύσεις. Παράλληλα εκδικούνται τους επιβάτες με την αναστολή των εργασθέντων ρεπό με αποτέλεσμα την τεράστια βύθιση προγράμματος, που σημαίνει μείωση των δρομολογίων.

Η ενέργεια αυτή δείχνει ότι η κυβέρνηση όχι απλά δεν ενδιαφέρεται για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων για μετακινήσεις, αλλά τους τιμωρεί γιατί δεν αποδέχονται την αύξηση τιμής των εισιτηρίων.

Η προσπάθειά τους θα μείνει στα χαρτιά. Οι εργάτες δεν τρομοκρατούνται. Τώρα όλοι μαζί, εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς και επιβάτες, να μην περάσει ο φόβος και η τρομοκρατία.

Οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου. Να πάρουν τρανταχτή απάντηση στις 23 Φλεβάρη στην 24ωρη απεργία. Στην Ομόνοια με το ΠΑΜΕ. Να βουλιάξει η Αθήνα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ