Τρίτη 8 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΛΠΑΠ
Στάση εργασίας αύριο 11 π.μ. - 4 μ.μ.

Στάση εργασίας έχουν προγραμματίσει για αύριο από τις 11 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ. οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ. Ετσι, τις ώρες αυτές, τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν.

Στη διάρκεια της στάσης εργασίας, θα συγκληθεί γενική συνέλευση του κλάδου, κατά την οποία αναμένεται να αποφασιστεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, μετά την άρνηση της διοίκησης να δώσει λύσεις σε μια σειρά προβλήματα, που αφορούν, τόσο τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, όσο και το επιβατικό κοινό.

Με ανακοινώσεις της προς τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό, η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, ανάμεσα στα άλλα, καταγγέλλει ότι οι χρυσοπληρωμένοι «μάνατζερ», με τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση, θέλουν τους εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους, χωρίς οικονομικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις «κατσαρές» βάρδιες που εξοντώνουν τους οδηγούς και αποτελούν πλήγμα στην ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού, καθώς και στο νέο σχεδιασμό δρομολογίων, από τις αρχές Δεκέμβρη, ο οποίος έχει μεγαλώσει την ταλαιπωρία όσων χρησιμοποιούν τρόλεϊ.

Καταλήγοντας, οι εκπρόσωποι της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ υπογραμμίζουν ότι με ενότητα και αγώνα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα προασπίσουν το δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών και θα ανατρέψουν τα σχέδια κυβέρνησης και διοίκησης για την επιβολή εργασιακού μεσαίωνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ