Σάββατο 19 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣΣΑΣ
Να γίνει η απεργία ορόσημο νέων αγώνων

Από την περιφρούρηση της απεργίας των ναυτεργατών, στην οποία η κυβέρνηση επέβαλε την πολιτική επιστράτευση
Από την περιφρούρηση της απεργίας των ναυτεργατών, στην οποία η κυβέρνηση επέβαλε την πολιτική επιστράτευση
«Μαζική, οργανωμένη ανυπακοή και απειθαρχία στην πολιτική επιστράτευση», με τη «μαζική συμμετοχή των ναυτεργατών στην απεργία στις 23 Φλεβάρη, μαζί με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα» ήταν το κάλεσμα που απηύθυνε στους ναυτεργάτες ο Γ. Τούσσας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος, χτες το πρωί στη διάρκεια περιοδείας του στα καράβια στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ βρέθηκε στο πλευρό των ναυτεργατών ακριβώς ένα 24ωρο μετά τις δηλώσεις του υπουργού ΘΥΝΑΛ, Γ. Διαμαντίδη, ο οποίος, μεταφέροντας την απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε ότι δε θα άρει την πολιτική επιστράτευση όσο αυτοί θα αρνούνται να υπογράψουν ΣΣΕ στα μέτρα των εφοπλιστών, όσο θα διεκδικούν αυξήσεις στις συντάξεις και τα επιδόματα!

Ο Γ. Τούσσας, μιλώντας με τους ναυτεργάτες, σημείωσε ότι απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι «είναι επιτακτική ανάγκη η κλιμάκωση των αγώνων των εργαζομένων κυρίως μέσα στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια, γιαπιά, καράβια, σχολειά, ώστε η απεργία στις 23 Φλεβάρη να αποτελέσει ορόσημο για νέους ακόμα πιο μαζικούς αγώνες». Κάλεσε τους ναυτεργάτες «να αναβαθμίσουν την πάλη τους, να ενδυναμώσουν την αντιιμπεριαλιστική, αντιμονοπωλιακή πάλη, να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης, να ενισχύσουν το ΚΚΕ, το ταξικό εργατικό κίνημα, να συμπορευτούν με ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ, για να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία, λαϊκή οικονομία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

«Οι απειλές και η τρομοκρατία θα γυρίσουν μπούμερανγκ»

«Ναυτεργάτες, τσακίζουμε την τρομοκρατία της κυβέρνησης - εφοπλιστών. Ολοι στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 23 Φλεβάρη». Αυτή είναι η απάντηση που δίνουν με χτεσινή τους ανακοίνωση τα συνδικάτα ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ ΝΑΤ στην πρόκληση της κυβέρνησης, δίνοντας ταυτόχρονα το σύνθημα στους ναυτεργάτες να οργανώσουν ακόμα καλύτερα τις δυνάμεις τους για να αποτελέσει η απεργία της 23ης Φλεβάρη μία ακόμα σκληρή ταξική αναμέτρηση και ώθηση για την κλιμάκωση των αγώνων.

Αφού τονίζουν ότι οι δηλώσεις Διαμαντίδη αποτελούν πρόκληση για κάθε εργαζόμενο, υπογραμμίζουν ότι «είναι ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες των ναυτεργατών... Η κυβέρνηση αυτοαποκαλύπτεται. Για να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική, το συνδικαλιστικό κίνημα και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες ...στο γύψο». Και καταλήγουν: «Είναι υπόθεση των ναυτεργατών, του ταξικού εργατικού κινήματος οι απειλές και η τρομοκρατία να γυρίσουν μπούμερανγκ στις δυνάμεις που στηρίζουν και προωθούν αυτή την πολιτική σε βάρος των ναυτεργατών, του εργαζόμενου λαού... Αταλάντευτα δυναμικά συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ και στον εργασιακό μεσαίωνα που μας οικοδομούν».

Τις δηλώσεις Διαμαντίδη καταγγέλλει με δελτίο Τύπου η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ