Σάββατο 19 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Μονάδες υποκατάστασης στις αυλές των νοσοκομείων!

Χωρίς καμία αναφορά στα προγράμματα πρόληψης, απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος ανακοίνωσε χτες τη μετακίνηση των μονάδων υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ μακριά από το κέντρο της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Σε συνάντηση, που είχε στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά με εκπροσώπους του Δήμου και βουλευτές της περιοχής, δήλωσε ότι τα κέντρα υποκατάστασης της χρήσης, θα λειτουργήσουν στις αυλές των δημόσιων νοσοκομείων, επικαλούμενος κοινωνική όχληση. Η ουσία που θέλουν να κρύψουν τα κυβερνητικά στελέχη είναι ότι η «κοινωνική όχληση» δε δημιουργείται από τη θέση που έχουν οι μονάδες υποκατάστασης, αλλά από το χαρακτήρα τους ως μονάδες χορήγησης «νόμιμης δόσης» και διαιώνισης του προβλήματος των ναρκωτικών.

Ο υπουργός ισχυρίστηκε πως στα νοσοκομεία οι χρήστες θα έχουν πλήρη παροχή ιατρικής φροντίδας, ενισχύοντας την αντιεπιστημονική άποψη που θέλει το πρόβλημα των ναρκωτικών να είναι ιατρικής φύσης, την εξάρτηση νόσο και το χρήστη ασθενή. Αλλά και αυτό το επιχείρημα το διέψευσε στην ουσία ο ίδιος λίγο αργότερα, λέγοντας πως το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν παλιά στρατόπεδα για τη μεταφορά του ΟΚΑΝΑ.

Ειδικότερα, οι μονάδες του ΟΚΑΝΑ που λειτουργούν στον Πειραιά μελετάται να μετακινηθούν μέχρι το Σεπτέμβρη σε δύο νοσοκομεία της Β' Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ). Υποψήφια είναι το Θριάσιο στην Ελευσίνα, το «Αγία Βαρβάρα» στο Αιγάλεω και το στρατόπεδο πλησίον του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» στο Χαϊδάρι. Στην Αθήνα, αντίστοιχα, οι μονάδες του ΟΚΑΝΑ πρόκειται να μετακινηθούν καταρχήν στο «Ελπίς» και στο ΚΑΤ.

Ο υπουργός Υγείας, άλλωστε, έχει εξαγγείλει από τον περασμένο Οκτώβρη την απόφαση της κυβέρνησής του να ιδρύσει 17 νέες μονάδες υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ σε όλη τη χώρα, με στόχο να απορροφήσει πλήρως τη λίστα των 6.200 ατόμων. Στον Πειραιά στη λίστα αναμονής για εφτά χρόνια βρίσκονται 3.500 άτομα.

Τη στρατηγική τους σύμπλευση στα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης επιβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΣΥΝ που επικρότησαν τις εξαγγελίες Λοβέρδου, και δεν είπαν λέξη για την ανάγκη στήριξης των κέντρων πρόληψης, απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης που φυτοζωούν ελλείψει χρηματοδότησης και προσωπικού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάτω απ' το χαλί(2011-12-28 00:00:00.0)
«Οχι» στην κρατική διακίνηση ναρκωτικών στα νοσοκομεία(2011-09-02 00:00:00.0)
Επικίνδυνη πολιτική για τα ναρκωτικά(2011-09-02 00:00:00.0)
Φαρμακευτική καταστολή και με τη ...βούλα(2011-06-30 00:00:00.0)
«Νάρκη» στην απεξάρτηση(2009-08-07 00:00:00.0)
Μέρα αγώνα για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Πρόληψης(2008-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ