Σάββατο 19 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
Συμβολική κινητοποίηση στο Ασκληπιείο

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Ασκληπιείο
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Ασκληπιείο
Συμβολική κινητοποίηση πραγματοποίησε χτες το πρωί το ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο Ασκληπιείο της Βούλας ενάντια στο χαράτσι των 5 ευρώ που έχει επιβληθεί στους ασθενείς, αλλά και συνολικά στα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, μετατρέποντας τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο το εισόδημα της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν συνεργαζόμενοι με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ, καθώς και εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Από νωρίς το πρωί, οι ασθενείς δεν πλήρωναν το χαράτσι των 5 ευρώ, ενώ ενημερώνονταν από τους συγκεντρωμένους για τις εξελίξεις στην Υγεία - Πρόνοια. Τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου ήταν ασφυκτικά γεμάτα (σ.σ. το νοσοκομείο εφημέρευε) και πολλοί ασθενείς επιδοκίμαζαν την κινητοποίηση, κάνοντας καθαρό ότι η κατάσταση έχει γίνει δυσβάσταχτη για την τσέπη τους σε όλα τα επίπεδα. Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο είχε προκαλέσει συνωστισμό ακόμα και έξω από την πόρτα όπου γίνονταν ακτινολογικές εξετάσεις, όπου, όπως έλεγαν οι γιατροί, πρέπει η απόσταση όσων περιμένουν να φτάνει τα δύο μέτρα από την πόρτα. Μία ασθενής δήλωσε ότι το φαρμακείο του νοσοκομείου δεν είχε τα απαραίτητα φάρμακα που της είχαν γράψει οι γιατροί, ενώ τις ανησυχίες τους εξέφραζαν κάποιοι για το ίδιο θέμα με δεδομένο ότι δεν μπορούσαν να χορηγήσουν κάποια φάρμακα στους νοσηλευόμενους στο Ασκληπιείο.

Εκοψαν την κάρτα απεριορίστων διαδρομών από καρκινοπαθείς

Η επαφή του κόσμου με τους συγκεντρωμένους ανέδειξε και άλλες πλευρές. Γυναίκα καρκινοπαθής κατήγγειλε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της νομαρχίας, που έδιναν σε κάποιους καρκινοπαθείς (σ.σ. όσους θεωρούνται ότι έχουν ποσοστό αναπηρίας 67%) μια καρτέλα για την ανανέωση της κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τις αστικές συγκοινωνίες, από τις αρχές του χρόνου έχουν σταματήσει να το κάνουν σε όσους καθυστέρησαν να πάνε να την ζητήσουν. Ετσι, η ίδια, που πήγε 5 μέρες μετά την προθεσμία (31.12.2010), ενημερώθηκε ότι δεν μπορεί να πάρει την κάρτα ανανέωσης (σ.σ. όπως και όλοι όσοι πάνε εκπρόθεσμα) μέχρι και τον Ιούνη, με αιτιολογικό ότι δεν έχουν συγκροτηθεί ακόμα οι απαιτούμενες υπηρεσίες που προβλέπονται από τον «Καλλικράτη»! Θα αναγκαστεί, λοιπόν, να πληρώνει τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες που ήδη έχει αυξηθεί κατά 40%.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ