Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης

Τη νέα επιχείρηση τρομοκράτησης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, με τις διώξεις σε βάρος στελεχών του στη Λάρισα, «καλώντας» στο εδώλιο του κατηγορουμένου ακόμα και τον αείμνηστο Τάκη Τσιόγκα, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Για ακόμα μια φορά στελέχη του ταξικού εργατικού κινήματος στη Λάρισα σέρνονται στα δικαστήρια για τη συνδικαλιστική τους δράση και για τη συνέπειά τους στην αγωνιστική υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των εργαζομένων. Αυτή την φορά η επιχείρηση "JUMBO" στρέφεται κατά του προέδρου και γραμματέα του ΕΚΝ, Θανάση Βάϊου και Πάρι Λιόλιου, αντίστοιχα. Τόσο μεγάλο είναι το μένος της εργοδοσίας που στρέφεται, χωρίς ίχνος ντροπής, ενάντια ακόμη και στον αείμνηστο Τάκη Τσιόγκα, παρότι εκείνος πια δε βρίσκεται μαζί μας.

Αφορά τις κινητοποιήσεις στα καταστήματα "JUMBO", που έγιναν και στη Λάρισα, όπως και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας! Κινητοποιήσεις που οργάνωσε το ταξικό κίνημα ενάντια στην αυθαίρετη και προκλητική απόφαση της πολυεθνικής εταιρείας να απολύσει νεαρό εργαζόμενο επειδή δεν υποτασσόταν στην εργοδοσία και αρνήθηκε να δωροδοκηθεί για "να κάτσει φρόνιμα"!

Τα στελέχη μας διέπραξαν κατά τους κατηγόρους τους το ποινικό αδίκημα της "διατάραξης της κοινής ειρήνης κατ' εξακολούθηση"! Προφανώς η "κοινή ειρήνη" κατ' αυτούς ταυτίζεται με την αυθαιρεσία της εργοδοσίας απέναντι στους εργαζόμενους».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας υπογραμμίζει: «Καλούμε την εργατική τάξη του Νομού μας να απαντήσει αποφασιστικά οργανώνοντας άμεσα τον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς. Καμία υποχώρηση. Να καταδικάσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία, την κρατική καταστολή με τη μαζική μας συμμετοχή στην απεργία στις 23 Φλεβάρη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ