Παρασκευή 3 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΑΒ
Επίδειξη αυταρχισμού με στόχο τους εργαζόμενους

Απαγόρευσαν την είσοδο στο εργοστάσιο δημοσιογράφων που κάλυπταν την περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος Τάκη Τσιόγκα

Ενδεικτική των προθέσεων της κυβέρνησης και της διοίκησης της «Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας ΑΕ» να μετατρέψουν ολοκληρωτικά σε γκέτο την επιχείρηση, σε μια περίοδο κατά την οποία εντείνεται η επίθεση στα εργασιακά και άλλα δικαιώματα των εργαζομένων, με τον αντιδραστικό νόμο για τις πρώην ΔΕΚΟ, αποτελεί η χτεσινή απαγόρευση εισόδου στην ΕΑΒ δημοσιογράφων, φωτογράφων και τεχνικών του «Ριζοσπάστη» και της τηλεόρασης του «902», που συνόδευαν κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Τάκη Τσιόγκα σε περιοδεία στο χώρο.

Η πρόκληση, που στρέφεται πρώτα και κύρια κατά των ίδιων των εργαζομένων στην επιχείρηση, είναι διπλή. Τόσο για το λόγο ότι για πρώτη φορά στα χρονικά της εταιρίας τίθεται σε εφαρμογή μια τέτοια απαγόρευση, όσο και λόγω της επιχειρηματολογίας που πρόβαλε η διοίκηση της επιχείρησης για να δικαιολογήσει την απαράδεκτη απόφασή της: Μέσω των εργαζομένων στη φύλαξη, ο διευθύνων σύμβουλος επικαλέστηκε «λόγους ασφαλείας» και ενημέρωσε το κλιμάκιο του ΚΚΕ ότι η εταιρία διαθέτει δικό της φωτογράφο και γραφείο Τύπου, που καλύπτουν τις εκδηλώσεις μέσα στο χώρο του εργοστασίου!

Με άλλα λόγια, η διοίκηση της ΕΑΒ επιβεβαίωσε ότι στόχος της είναι να «φιλτράρει» κατά τα συμφέροντά της οτιδήποτε αφορά στον Τύπο, ακόμα και τις περιοδείες βουλευτών στο χώρο. Πολύ περισσότερο των εκπροσώπων του ΚΚΕ, ο λόγος των οποίων και το κάλεσμά τους προς τους εργαζόμενους έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης και της διορισμένης διοίκησης στην ΕΑΒ.

Με παρέμβασή του έξω από το εργοστάσιο, στο Σχηματάρι Βοιωτίας, ο Τάκης Τσιόγκας ξεκαθάρισε ότι το κλιμάκιο του ΚΚΕ σε καμιά περίπτωση δε θα νομιμοποιήσει την αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης και των πολιτικών της προϊσταμένων και απαίτησε την είσοδο των δημοσιογράφων.

Μετά και τη δεύτερη άρνηση, η περιοδεία ματαιώθηκε και καταγγέλθηκε στους εργαζόμενους η αυταρχική μεθόδευση της κυβέρνησης και της διοίκησης, που στην ουσία στόχο είχε να αποτρέψει την επαφή των εργαζόμενων της ΕΑΒ με την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Τάκης Τσιόγκας, ξεκινώντας από την απαγόρευση εισόδου στους δημοσιογράφους «σε λίγο καιρό θα μας κάνουν και σωματικό έλεγχο, ή ακόμα θα απαιτούν να γράφουν και τις ομιλίες μας προς τους εργαζόμενους!».

Με στόχο να θολώσει τα νερά και να συγκαλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες, σε σχετική ερώτηση του «Ρ», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «δεν μπορεί να απαγορεύεται η πρόσβαση των τηλεοπτικών συνεργείων και των δημοσιογράφων σε χώρους εργασίας και με αυτόν τον τρόπο να εμποδίζεται η ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών».

Την «επίδειξη αυθαιρεσίας και αυταρχισμού» κυβέρνησης και διοίκησης κατήγγειλαν με ανακοινώσεις τους η ΚΟΒ ΕΑΒ και η Νομαρχιακή Επιτροπή Βοιωτίας του ΚΚΕ, καλώντας τους εργαζόμενους να ορθώσουν αγωνιστικό τοίχος στα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης - εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ