Πέμπτη 31 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ 6ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Τίμησαν τον Τάκη Τσιόγκα

Τον αείμνηστο Τάκη Τσιόγκα, στέλεχος του ΚΚΕ και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, τίμησαν οι μαθητές του 6ου Λυκείου Λάρισας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργάνωσε η ερευνητική ομάδα εργασίας των μαθητών της πρώτης λυκείου για την παρουσίαση ερευνητικών εργασιών της (πρότζεκτ), με θέμα το συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα. Στη διάρκεια της παρουσίασης της έρευνας έγιναν αναφορές στη διαδρομή του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας, ενώ στη δημιουργία, στη δράση και τους στόχους του ΠΑΜΕ αναφέρθηκε ο μαθητής Λ. Μπερίανης.

Για τη δράση του Τάκη Τσιόγκα ως συνδικαλιστή, αλλά και βουλευτή του ΚΚΕ, μίλησε ο μαθητής Α. Πιπίνης, μέλος ερευνητικής ομάδας.

Στο χαιρετισμό της η Κατερίνα Κατσάρα - Τσιόγκα, αφού ευχαρίστησε τους μαθητές για την εκδήλωση τιμής στο πρόσωπο του άντρα της και τους συνεχάρη για την έρευνα που παρουσίασαν, σημείωσε ότι ο Τάκης «ενθουσιαζόταν με την αγωνιστικότητα που έδειχναν οι μαθητές, μιλούσε πάντα για τις αγωνίες τους και ήταν παρών στους αγώνες τους. Πίστευε πολύ στη δύναμή της νιότης και στην αποφασιστική συμβολή της, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο...».



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ