Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Προκαλεί η πλειοψηφία του ΕΚ Κομοτηνής

Αγώνες και απεργίες υπό όρους και με στόχο να πειθαρχήσει το ταξικό κίνημα στα κελεύσματα του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού, θέλει η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ). Αυτό αποκαλύπτει με ανακοίνωση που εξέδωσε, απαντώντας στο αίτημα που κατέθεσε η ΔΑΣ, η παράταξη του ΠΑΜΕ, στο ΕΚΚ στις 20 Γενάρη, για έκτακτη σύγκληση του ΔΣ, προκειμένου να αποφασίσει την προκήρυξη απεργίας στις 10 του Φλεβάρη. Το ΔΣ του ΕΚΚ, προκειμένου να θολώσει τα νερά, με επιστολή που έστειλε στη ΔΑΣ στις 7 Φλεβάρη, ανακοίνωσε ότι συνεδρίασε την 1η του μήνα και αποφάσισε να κηρύξει απεργία στις 10/2 με την προϋπόθεση ότι «θα γίνει μια κοινή απεργιακή συγκέντρωση στο ΕΚΚ. Η συνθηματολογία δε θα στρέφεται κατά της ΓΣΕΕ. Και στην 24ωρη απεργία στις 23 Φλεβάρη θα γίνει πάλι μια συγκέντρωση χωρίς συνθήματα κατά της ΓΣΕΕ».

Η Γραμματεία Ροδόπης του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Αποτελεί πρόκληση οι πλειοψηφίες που τάσσονται με τον εργοδοτικό και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό να θέτουν όρους και προϋποθέσεις, στην παρέμβαση, λειτουργία και δράση του ταξικού εργατικού κινήματος και τον προσανατολισμό του στα μεγάλα, καθημερινά προβλήματα της εργατικής τάξης του νομού μας. Η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου, με τον τρόπο αυτό, παίζει παιχνίδια με τους αγώνες της εργατικής τάξης και την αναγκαία άμεση απάντηση των εργαζομένων του Νομού μας στην αντιλαϊκή πολιτική. Η άθλια τακτική της όπως και η προσπάθειά της να αθωώσει την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ θα της γυρίσει μπούμερανγκ».

Καλεί την εργατική τάξη της Ροδόπης να γυρίσει την πλάτη της σε αυτές τις άθλιες πλειοψηφίες ΓΣΕΕ, Εργατικού Κέντρου, «να αλλάξει τους συσχετισμούς υπέρ του ταξικού κινήματος, υπέρ του ΠΑΜΕ. Να δώσει μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση, στην τρόικα, στην εργοδοσία, στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, στο συμβιβασμό και τη μοιρολατρία. Να μπει μπροστά στην οργάνωση, προετοιμασία και στην επιτυχία του συλλαλητηρίου (10/2) και της απεργίας (23/2)».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ