Τρίτη 9 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να γυρίσουν τώρα οι στρατιώτες!

Οσοι περίμεναν, ίσως, ότι η κυβέρνηση Σημίτη θα έβγαζε τα αναγκαία συμπεράσματα από το διαρκές έγκλημα της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης κατά των λαών των Βαλκανίων - στο οποίο, βέβαια, είναι χωμένη μέχρι το λαιμό και η ίδια - και θα έπαιρνε τα απαραίτητα μέτρα για να μετριάσει, έστω, τις ολέθριες συνέπειες, μάλλον θα απογοητεύτηκαν. Η κυβέρνηση των «εκσυγχρονιστών», από την αρχή, φρόντισε να στοιχηθεί πίσω από τα αφεντικά του ΝΑΤΟ και, μάλιστα, να ευθυγραμμίσει την αντίδρασή της με τα πλέον φιλοπόλεμα στοιχεία της συμμαχίας των δολοφόνων.

Τα τερατώδη και εξοργιστικά ψέματα που επιστράτευσε, προκειμένου να δικαιολογήσει το ραδιενεργό έγκλημα του ΝΑΤΟ και τη συμμετοχή της σ' αυτό, έχουν ως βασικό στόχο να «νομιμοποιήσουν» και εξιλεώσουν την ιμπεριαλιστική πολιτική στην περιοχή των Βαλκανίων και την παραμονή του εκστρατευτικού σώματος σ' αυτήν. Αυτό, που από την αρχή έσπευσε να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση ήταν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα, παρά τους ολοφάνερους κινδύνους για την υγεία των στρατιωτών, επειδή αποστολή του είναι «να διασφαλίσει την ειρήνη και να εμπεδώσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή»! Πάνω απ' όλα, δηλαδή, το συμφέρον του ΝΑΤΟ και της «νέας τάξης». Η υγεία των στρατιωτών αντιμετωπίζεται ως αναλώσιμο υλικό και αναμενόμενη «παράπλευρη συνέπεια» του «ανθρωπιστικού πολέμου»! Δεν είναι τυχαίο ότι στην αρχή δε δίστασαν να διαρρεύσουν ότι «οι Ελληνες στρατιώτες δεν κινδυνεύουν, γιατί ο χώρος του στρατοπέδου δε βομβαρδίστηκε», γνωρίζοντας ότι λένε ψέματα.

Βέβαια, για τους κατοίκους της Γιουγκοσλαβίας, δε γίνεται λόγος, αφού η κυβέρνηση Σημίτη υπέγραψε φαρδιά πλατιά για να βομβαρδιστούν με πυρηνικά όπλα. Η κυβέρνηση δε δίστασε να επικαλεστεί αποτελέσματα «ελέγχων» που έγιναν την άνοιξη του 2000, ενώ τα πρώτα κρούσματα της λευχαιμίας τώρα αρχίζουν να εμφανίζονται. Παράλληλα, παραπέμπει τη «λύση» του προβλήματος στο ...ίδιο το ΝΑΤΟ, με τον απίστευτο ισχυρισμό ότι, αν υπάρχει πρόβλημα, «θα αποσυρθούν όλα τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα από τα Βαλκάνια»! Αφομοιώνοντας και αναπαράγοντας τη ΝΑΤΟική προπαγάνδα, η κυβέρνηση προκαλεί, καλλιεργώντας τον ανυπόστατο ισχυρισμό ότι δεν υπάρχει, τάχα, «αποδεδειγμένη σχέση» ανάμεσα στις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου και τα κρούσματα λευχαιμίας! «Εάν δε γνωρίζουμε πλήρως τα στοιχεία, δεν είναι εύκολο να αναλάβει κανείς την αντίστοιχη πολιτική πρωτοβουλία και δράση», ισχυρίστηκε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες. Ο πόλεμος δεν τελείωσε, συνεχίζεται με άλλες μορφές. Τα φρικιαστικά και αποτρόπαια αποτελέσματα των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών δεν έχουν ακόμα φανεί σε ολόκληρη την έκτασή τους. Είναι επιτακτική ανάγκη και ρεαλιστικό αίτημα να αποχωρήσουν τώρα όλοι οι Ελληνες στρατιώτες που βρίσκονται στη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο. Ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι, αλλά και πολιτικοί παράγοντες, που δε συμμερίζονταν αρχικά αυτή τη θέση, αντιλαμβάνονται ότι η συμμετοχή των Ελλήνων στρατιωτών δεν εξυπηρετεί κανένα «εθνικό συμφέρον». Από την άλλη, κανείς δεν μπορεί «να πάρει πάνω του» και να παίζει με τις ζωές των Ελλήνων στρατιωτών, θυσιάζοντάς τες στο βωμό των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Ταυτόχρονα, χρειάζεται αποφασιστική κινητοποίηση των φιλειρηνικών και αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων της χώρας μας, για να επιβάλουν το αίτημα αυτό που αποκτά παλλαϊκό χαρακτήρα. Το σύνθημα είναι ένα: «Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια - Κανένας Ελληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ελληνες στρατιώτες στο Αφγανιστάν!(2001-11-28 00:00:00.0)
«Ακίνδυνα τα βλήματα» λέει και στη Γερμανία ο ΓΓ του ΝΑΤΟ...(2001-01-26 00:00:00.0)
«Δε θα γίνουμε εργαλεία δολοφονικών σχεδίων»(2001-01-11 00:00:00.0)
Αυξημένα τα επίπεδα ραδιενέργειας(2001-01-10 00:00:00.0)
«Πάντων μέτρων, άνθρωπος»...(2001-01-10 00:00:00.0)
Θανατηφόρα υποτέλεια(2001-01-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ