Τρίτη 9 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Ανεβαίνουν οι αντιιμπεριαλιστικοί σφυγμοί στη Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη, στις 6.00 το απόγευμα, το μεγάλο συλλαλητήριο στην κεντρική πύλη του λιμανιού 

To λαό και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης, τους μαζικούς φορείς της πόλης και όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης καλεί η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης σε συλλαλητήριο στην κεντρική πύλη του λιμανιού για να καταδικαστεί το συνεχιζόμενο πυρηνικό έγκλημα του ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς των Βαλκανίων. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Γενάρη στις 6 το απόγευμα και θα αποτελέσει ευκαιρία για το αντιπολεμικό κίνημα της πόλης να μαζικοποιήσει το λαϊκό αίτημα να φύγει το ΝΑΤΟ απ' τα Βαλκάνια, να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες φαντάροι από Βοσνία - Κόσσοβο, να παρθούν μέτρα αποκατάστασης του περιβάλλοντος στη Γιουγκοσλαβία και το κόστος να καλυφτεί από κονδύλια της ΕΕ.

Προσυγκέντρωση οργανώνει η Νεανική Δράση για την Ειρήνη στις 5.30 μμ στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Η ΕΔΥΕΘ στο κάλεσμά της προς το λαό της Θεσσαλονίκης για το συλλαλητήριο της Πέμπτης αναφέρεται σε τρεις σταθμούς «μιας ατέλειωτης αλυσίδας πυρηνικού ολέθρου και δολοφονιών του αμερικάνικου και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού ενάντια στους λαούς, ενάντια στην ανθρωπότητα»: Χιροσίμα - 1945. Ιράκ - 1990. Γιουγκοσλαβία - 1999. Σ' όλες αυτές τις περιπτώσεις οι ιμπεριαλιστές υποστηρίζουν κυνικά ότι η επέμβασή τους είχε σκοπό να επιβάλει την ελευθερία, την ειρήνη, τη δημοκρατία. Σε όλες τις περιπτώσεις όμως το αποτέλεσμα είναι η φρίκη, ο θάνατος, η υποδούλωση και η υποταγή των λαών.

«Οι κάτοικοι της μαρτυρικής γειτονικής χώρας», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΔΥΕΘ, «γεύτηκαν τους δηλητηριώδεις καρπούς αυτής της ειρήνης και της δημοκρατίας. Πέρασαν ελάχιστοι μήνες για να επιβεβαιωθεί η προειδοποίησή μας ότι ο βρώμικος πόλεμος ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας δεν τελείωνε με το σταμάτημα των βομβαρδισμών». Επισημαίνεται επίσης ότι όταν οι γνήσια πατριωτικές, φιλειρηνικές δυνάμεις και έντιμοι επιστήμονες προειδοποιούσαν για τους τεράστιους κινδύνους από τη χρήση πυρηνικών όπλων στη Γιουγκοσλαβία, οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και ΕΕ, μαζί και η ελληνική κυβέρνηση, ξεδιάντροπα διαβεβαίωναν ότι τέτοιοι κίνδυνοι δεν υπάρχουν. «Την ίδια επικίνδυνη τακτική στρουθοκαμηλισμού εξακολουθεί να κρατά μέχρι σήμερα η ελληνική κυβέρνηση, προσβάλλοντας κατάφωρα τα δημοκρατικά αισθήματα και τις ευαισθησίες του λαού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ