Τρίτη 9 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Λάβρος με το «έγκλημα» προσεκτικός με τον «εγκληματία»

Για «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», έκανε λόγο χτες ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, σε δηλώσεις μετά την επίσκεψή του στο «Δημόκριτο», αποφεύγοντας, όμως, να κατονομάσει και τους ενόχους.

Ετσι, ενώ καταφέρθηκε με δριμύτητα εναντίον της «χρήσης όπλων στον πόλεμο του Κοσσόβου με ραδιενεργά, χημικά και βιολογικά στοιχεία, επικίνδυνα για την ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον», «ξέχασε» να αναφερθεί και στους υπεύθυνους, στην ΕΕ, στις ΗΠΑ, στο ίδιο το ΝΑΤΟ, αλλά και την ελληνική κυβέρνηση, που συναίνεσε στους βομβαρδισμούς, γνωρίζοντας, όπως αποδεικνύεται, τη χρήση βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος σημείωσε πως απαιτείται άμεσα να παρθούν μέτρα για την προστασία των πληθυσμών, που ζουν στις περιοχές που χτυπήθηκαν, ενώ κάλεσε «όλους εκείνους που αποφάσισαν τη χρήση αυτών των όπλων και της πολεμικής επιδρομής με οποιαδήποτε προσχήματα για την αντιμετώπιση πολιτικών προβλημάτων, να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Ζήτησε ακόμα προστασία των Ελλήνων που βρίσκονται στη Γιουγκοσλαβία, καθώς και μέτρα για την προστασία των γειτονικών περιοχών. Τέλος, ανέφερε πως η μόνη ασφάλεια από τα πυρηνικά και ραδιενεργά όπλα είναι η κατάργησή τους.

Σε υψηλότερους τόνους κινείται η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Ν. Κωνσταντόπουλος για τον πρωθυπουργό, με την οποία ζητά να σταματήσει πλέον η υποκρισία της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης και ρωτά γιατί δεν ενημερώθηκε ο ελληνικός λαός, γιατί αγνοήθηκαν οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων, γιατί προσυπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση την απόφαση του ΝΑΤΟ για τη χρήση όπλων επικίνδυνων κ.ά. Ρωτά ακόμα αν η κυβέρνηση θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ καταστροφή αυτών των όπλων, αν θα αποσύρει τους Ελληνες στρατιώτες και φοιτητές από τη Γιουγκοσλαβία κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ