Τρίτη 9 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΑΝΤΙΝΑΤΟΪΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΑΝΤΟΥ
Ξεδιπλώνεται μαζική η αντίσταση του λαού μας
  • Στα Χανιά, σήμερα στις 7 μ.μ.στην πλατεία Αγοράς, μηχανοκίνητη πορεία
  • Στον Αγ. Νικόλαο Κρήτης, σήμερα στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία
  • Στο Κερατσίνι, σήμερα στις 6 μ.μ., πικετοφορία από την Τσαλδάρη
  • Στην Πάτρα, την Πέμπτη στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο

 

Από παλιότερη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στα Χανιά
Από παλιότερη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στα Χανιά
Το φιλειρηνικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της πατρίδας μας, καθ' όλη τη διάρκεια του βρώμικου πολέμου του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, όρθωσε ανάστημα αντίστασης. Καταδίκασε τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών και έκανε τότε λόγο για τις συνέπειες αυτού του πολέμου. Σήμερα δυστυχώς δικαιώθηκε. Το... ουράνιο καταδικάζει τα Βαλκάνια σε θάνατο. Σήμερα κινητοποιείται και πάλι, βάλλει κατά των φυσικών και ηθικών αυτουργών του «συνδρόμου των Βαλκανίων» και καλεί το λαό της χώρας να πάρει μέρος μαζικά στις κινητοποιήσεις που διοργανώνει. Ηδη σε πολλές περιοχές της χώρας διοργανώνονται συλλαλητήρια και πορείες, ενώ πραγματοποιούνται συσκέψεις που θα αποφασίσουν την παραπέρα συνέχιση του αγώνα. Συγκεκριμένα:

Στην Κρήτη

Σήμερα Τρίτη η πλατεία Αγοράς στα Χανιά θα αποτελέσει την αφετηρία της μηχανοκίνητης πορείας που διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης του Νομού και η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη». Με ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές καλούν το χανιώτικο λαό να βρεθεί στις 7 μ.μ. στο σημείο προσυγκέντρωσης και να πάρει μέρος στην κινητοποίηση απαιτώντας να φύγουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις από τη χώρα και να επιστρέψουν οι Ελληνες φαντάροι.

Στο κείμενο της ανακοίνωσής τους τονίζουν: «Ο θάνατος από λευχαιμία στρατιωτών, που συμμετείχαν στις επιθέσεις του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, δείχνει ότι το "θεάρεστο" έργο των ιμπεριαλιστών για τη λεγόμενη προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων συνεχίζει να φέρνει φρικιαστικά αποτελέσματα. Είναι βέβαιο ότι ο μακάβριος κατάλογος των νεκρών θα αυξηθεί, αφού οι συνέπειες της χρήσης πυρηνικών βλημάτων μόλις τώρα άρχισαν να εκδηλώνονται».

Παράλληλα, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την περιοχή τους επισημαίνοντας: «Η ύπαρξη πυρηνικών κεφαλών και στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας θέτει σε κίνδυνο την υγεία του χανιώτικου λαού. Οι καθησυχαστικές δηλώσεις του υπουργείου Αμυνας απλώς υποτιμούν τη νοημοσύνη μας».

- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πικετοφορία διοργανώνει σήμερα η Επιτροπή Ειρήνης Λασιθίου στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου στις 7 μ.μ. Με ανακοίνωσή της, καλεί το λαό της πόλης να πάρει μέρος μαζικά στην κινητοποίηση και να διατρανώσει την αντίθεσή του στην εγκληματική μαζική χρήση ΝΑΤΟικών βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου στη Βοσνία και το Κόσσοβο.

Στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της Επιτροπής υπογραμμίζουν: «Μόνο οι λαοί μπορούν να αντισταθούν και να αποτρέψουν τα ανθρωπόμορφα τέρατα του ΝΑΤΟ από το να εξοντώνουν ανθρώπους ακόμα και ολόκληρους λαούς. Η δύναμη του καθενός μας ενωμένη με τη δύναμη όλων αυτών που επιθυμούν να ονομάζονται άνθρωποι μπορεί να σταματήσει την εγκληματική, ιμπεριαλιστική αυτή επέμβαση».

Στην Πελοπόννησο

- Συλλαλητήριο την Πέμπτη 11 του Γενάρη και ώρα 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης της πόλης, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη». Ταυτόχρονα, στον ίδιο χώρο θα γίνει πλατιά σύσκεψη για τον καλύτερο προγραμματισμό της δράσης και την ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να βρεθεί στο επίκεντρο της πάλης όλου του λαού της Πελοποννήσου η απομάκρυνση της αμερικανοΝΑΤΟικής Βάσης του Αραξου.

Οπως υπογραμμίζεται στο κείμενο της ανακοίνωσης, «οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία ιδιαίτερα της πόλης μας, αλλά και ο λαός της Πελοποννήσου πρέπει τώρα αποφασιστικά να δράσουν γιατί ζούμε αγκαλιά με τον πυρηνικό όλεθρο και τις ασθένειες της βάσης του Αραξου. Η αμερικανοΝΑΤΟική Βάση δεν αποτελεί μόνο ξένο έδαφος και άντρο πολεμικών ιμπεριαλιστικών επιχειρήσεων, αλλά με τα πυρηνικά, ραδιενεργά σύνεργά της μολύνει το έδαφος της περιοχής».

- Η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας, με ανακοίνωση-πρόσκληση, καλεί τους μαζικούς φορείς και το λαό της περιοχής σε σύσκεψη αύριο Τετάρτη και ώρα 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν τη διοργάνωση κινητοποιήσεων για το εξαιρετικά σοβαρό θέμα που προέκυψε με τη χρήση δεκάδων χιλιάδων βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου από το ΝΑΤΟ στη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο.

  • Η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου, η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη», οι Γυναικείοι Σύλλογοι «Στοργή του Παιδιού» και «Κυψέλη» οργανώνουν σήμερα Τρίτη πικετοφορία στις 6 μ.μ., ενάντια στο ΝΑΤΟικό έγκλημα στη Γιουγκοσλαβία. Η πικετοφορία θα ξεκινήσει από το τέρμα της Τσαλδάρη (Αμφιάλη) και θα καταλήξει στην πλατεία Καραϊσκάκη, στα Ταμπούρια.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ