Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ευρω - δανεικά...

ΔΕ ΛΕΜΕ καλά ακούγονται όλ' αυτά τα περί φθηνότερων δανείων λόγω προσαρμογής στη ζώνη του ευρώ και της κατάργησης του δικαιώματος της εθνικής νομισματικής πολιτικής. Πλην όμως όταν κανείς δανειοδοτείται πρέπει και να ξεχρεώσει μετά.

Αυτό λοιπόν κάνουν τελευταίως όλα τα ελληνικά σπίτια τα τελευταία χρόνια και τους έχει πέσει κάπως βαρύ για να δουν τα πράγματα με την ίδια αισιοδοξία που τα βλέπει η κυβέρνηση. Ιδίως όταν οι αποδόσεις των (όποιων) καταθέσεων έχουν καταντήσει σαν την εισοδηματική πολιτική.

Αλλωστε, αν υπάρχουν πραγματικές διαφορές το διαπιστώσαμε και με τον τελευταίο προϋπολογισμό. Οπως και να τον μέτραγες είτε σε δραχμές είτε σε ευρώ, πάλι προϋπολογισμός σκληρής μονόπλευρης λιτότητας για τον Ελληνα εργαζόμενο ήταν.

Οσο για τη διαδικασία της μετάβασης στο νέο νόμισμα, πώς και πώς αναμένουμε την πρώτη λαϊκή αγορά, που θα δούμε σε... εύρω. Αναμένεται να έχει μεγάλη πλάκα.

Οσο για τη νομισματική πολιτική, θα σας τα πούμε μιαν άλλη φορά. Πάντως, εδώ που τα λέμε, κι αυτοί, που την ασκούσαν μέχρι τώρα, δεν ήταν καλύτεροι...

ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ της πολιτικής του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας παρουσίασε την αμερικανική οδηγία για την ασφάλεια των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, ο Χρήστος Παπουτσής χτες. Αν αυτό τον ικανοποιεί, καλώς...

Γιατί, βέβαια, ο μέσος Έλληνας πολίτης έχει διαφορετική γνώμη μετά το ναυάγιο του «Σάμινα» κι ας ορίζει το ΥΕΝ όσους καινούριους πραγματογνώμονες και να 'ναι. Αλλα είπαμε, ο καθένας επιδιώκει την αναγνώριση που θέλει.

Τουλάχιστον όμως ο υπουργός θα μπορούσε να είναι πιο διακριτικός και όχι να μοιράζει δηλώσεις υπεράσπισης της πολιτικής του. Αλλά φαίνεται ορισμένοι δεν έχουν συναίσθηση στο πού βρίσκονται.

Στο μεταξύ, μέχρι και ο καιρός φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη από τον Χρήστο Παπουτσή, μιας και τα 10 μποφόρ που θα πνέουν από τις επόμενες ημέρες στα πελάγη μάλλον αυτό δείχνουν.



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ