Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7861

ΕΠΙΤΟΚΙΑ
«Πανηγύρι» τραπεζο-ληστών

Διαστάσεις πρωτοφανούς ληστείας σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων μικροκαταθετών προσλαμβάνει η πολιτική των τραπεζών, με αφορμή την εναρμόνιση των επιτοκίων με εκείνα του ευρώ, που ισχύουν και εφαρμόζονται από τις περισσότερες τράπεζες που λειτουργούν στις άλλες χώρες - μέλη της ΕΕ


ΣΕΛ.  12

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
Νέο σχέδιο: ΑΝΕΡΓΟΙ = ΠΕΛΑΤΕΣ του ΟΑΕΔ

Σε επιχείρηση που θα λειτουργεί στα πλαίσια του «ανταγωνισμού» και θα αντιμετωπίζει τους ανέργους σαν «πελάτες», μετατρέπει τον ΟΑΕΔ η κυβέρνηση, ανοίγοντας το δρόμο στην ιδιωτικοποίησή του, με το Επιχειρησιακό Σχέδιο για το λεγόμενο εκσυγχρονισμό του Οργανισμού που παρουσιάστηκε χτες σε σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας.

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο που συνέταξε η εταιρία KPMG επεξεργάζεται πέντε σενάρια, επικρατέστερο από τα οποία είναι αυτό, που προβλέπει το διαχωρισμό των υπηρεσιών του Οργανισμού σε βασικές και εξατομικευμένες, σύμφωνα με τις οδηγίες περί ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τις κρίσιμες λειτουργίες του Οργανισμού, αναλαμβάνουν τρεις θυγατρικές του υπό τη μορφή ανώνυμων εταιριών, οι οποίες και θα διαχειρίζονται τα τεράστια κονδύλια της επαγγελματικής κατάρτισης και θα έχουν στη διάθεσή τους τη μεγάλη υποδομή, περιουσία και τεχνογνωσία του.

Με το σχέδιο αυτό, αποτελεί παρελθόν ο δημόσιος και ενιαίος ΟΑΕΔ και το μέγα ζήτημα της ανεργίας φεύγει από τα χέρια των δημόσιων υπηρεσιών και γίνεται αντικείμενο και νομιμοποιημένης πλέον κερδοσκοπίας. Την πολιτική της κυβέρνησης καταδικάζουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ.


Avaton

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Ο αγώνας δε φυλακίζεται

Συγκέντρωση και πορεία συμπαράστασης στους Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους και αγωνιστές πραγματοποιήθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη (φωτό). Ανάλογη εκδήλωση αλληλεγγύης διοργανώνεται σήμερα στην Αθήνα, στις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια, από την «Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν». Δημοσιεύεται σήμερα το δεύτερο μέρος του οδοιπορικού του «Ριζοσπάστη», στην Κωνσταντινούπολη, κοντά στους απεργούς πείνας και τους Τούρκους αγωνιστές.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ 16ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Ολα για την κάλυψη του πλάνου

Στην τελική ευθεία έχει μπει η Οικονομική Εξόρμηση προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος και της ΚΝΕ συνεχίζουν με αποφασιστικότητα να δίνουν την καθημερινή «μάχη» για την κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου, το οποίο βρίσκεται περίπου στο 85%

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org