Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥΔΑΝ
Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη σας

Από το Κομμουνιστικό Κόμμα του Σουδάν κατατέθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το ακόλουθο χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Αγαπητοί Σύντροφοι,

Σας φέρνω τους χαιρετισμούς και τις καλύτερες ευχές του Σουδανικού ΚΚ για επιτυχημένη κατάληξη του 16ου Συνεδρίου.

Δε χρειάζεται να πούμε ότι το ελληνικό Κομμουνιστικό Κόμμα έχει παίξει έναν κύριο ρόλο στον αγώνα του ελληνικού λαού για δημοκρατία και κοινωνική πρόοδο. Στις μέρες μας, που ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και οι σύμμαχοί του κάνουν νέα προσπάθεια να κυριαρχήσουν στον κόσμο, το ΚΚΕ αντιπροσωπεύει το ισχυρότερο προπύργιο και τον πόλο συσπείρωσης στην υπεράσπιση της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Λόγω της ιστορίας σας, αποτελείτε ένα λαμπερό παράδειγμά της θυσίας των κομμουνιστών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού. Από τον αγώνα ενάντια στο φασισμό στη δεκαετία του '40, μέσα από τον αγώνα ενάντια στην κυριαρχία των συνταγματαρχών, ως σήμερα το ΚΚΕ παραμένει μοναδικό μεταξύ ίσων στον ανιδιοτελή αγώνα για ειρήνη, δημοκρατία και σοσιαλισμό.

Εμείς, στο Σουδάν, είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα μας. Εκτιμούμε το κίνημα αλληλεγγύης του κόμματός σας, των ελληνικών συνδικάτων και των οργανώσεων αλληλεγγύης. Η δράση σας έχει βοηθήσει στο να αλυσοδεθούν τα χέρια των φασιστών στις δύσκολες ώρες. Η αλληλεγγύη σας, σε συνδυασμό με τον αγώνα των μαζών μας από την καθοδήγηση της Εθνικής Δημοκρατικής Συμμαχίας υπόσχεται να σηματοδοτήσει μια καινούργια εποχή στο Σουδάν, με ειρήνη, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Επιτρέψτε μας για ακόμη μια φορά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο Συνέδριό σας στο να προλειάνει το έδαφος για μια πιο δημοκρατική Ελλάδα, να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της εργατικής τάξης για μια Ελλάδα που διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στο να γίνει η Μεσόγειος μια ειρηνική περιοχή και η Ευρώπη ένας ασφαλής παράδεισος για τη δημοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ