Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ
Να σχεδιάσουμε αποτελεσματική και γρήγορη παγκόσμια δράση

Από το Κομμουνιστικό Κόμμα Μπαγκλαντές κατατέθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το ακόλουθο χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Εκ μέρους των κομμουνιστών, των εργατών και των πλατιών μαζών του Μπαγκλαντές, της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Μπανγκλαντές, της αντιπροσωπείας του ΚΚΜπ στο Συνέδριό σας και εγώ προσωπικά, χαιρετίζω θερμά όλες τις ξένες αντιπροσωπείες καθώς και τα μέλη του ΚΚΕ που συμμετέχουν στο 16ο Συνέδριο. Το ΚΚΕ με την ένδοξη ιστορία των 82 χρόνων του, συνεχίζει τον ηρωικό του αγώνα εναντίον του ιμπεριαλισμού και των μονοπωλίων για τη δημοκρατία, την πρόοδο, το σοσιαλισμό, την ειρήνη και την ευτυχία των λαών.

Το κόμμα μας αγωνίζεται στο Μπαγκλαντές για την επανάσταση, τη δημοκρατική αλλαγή, για ένα σοσιαλιστικό μέλλον, κρατώντας τη σημαία του σοσιαλισμού ψηλά, εκτιμά την προσήλωση στον μαρξισμό - λενινισμό και τον προλεταριακό διεθνισμό την πάλη σας ενάντια στον οπορτουνισμό και τη βία.

Το κόμμα μας βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με το δικό σας ότι το παγκόσμιο μακελειό του μονοπωλιακού κεφαλαίου πρέπει να αντιμετωπιστεί με συνδυασμένη δράση της εργατικής τάξης και κυρίως των κομμουνιστικών κομμάτων σε παγκόσμια κλίμακα.

Οταν ο άπληστος ιμπεριαλισμός καταστρέφει την ειρήνη, την ελευθερία, τη δημοκρατία, τις ανθρώπινες αξίες, το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα, όταν η ίδια η ύπαρξη του πλανήτη μας και των μορφών ζωής που έχει επάνω του είναι σε κίνδυνο λόγω της ανεξέλεγκτης απληστίας του κεφαλαίου που σφετερίζεται το κέρδος, οι κομμουνιστές όλου του κόσμου πρέπει να συσπειρώσουν τις γραμμές τους και να σχεδιάσουν αποτελεσματική και γρήγορη παγκόσμια δράση μαζί με ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις, σε συνδυασμό με δράση σε εθνικό περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Οι κομμουνιστές ανά τον κόσμο πρέπει να ανεβάσουν τη διεθνιστική τους δράση σε ποιοτικά ανώτερο επίπεδο, για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της νέας χιλιετίας.

Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις δραστηριότητές σας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Μ.Δ. Καν, Πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Μπαγκλαντές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ