Σάββατο 13 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τι μεθοδεύουν κυβέρνηση - τρόικα

Ανάμεσα σε άλλα, κυβέρνηση και τρόικα:

  • Εδώ και τώρα βάζουν μπροστά το διπλασιασμό της τιμής για το πετρέλαιο θέρμανσης των λαϊκών νοικοκυριών, που σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσει από το Γενάρη του 2011 (αντί για το φθινόπωρο).
  • Οι μετατάξεις εμπορευμάτων λαϊκής κατανάλωσης από το λεγόμενο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ (11%) στο 23% είναι επίσης απόλυτα δεδομένες. Ταυτόχρονα προχωρούν σε νέες τρανταχτές ανατιμήσεις και στους άλλους ειδικούς φόρους, στους οποίους θα εντάξουν και άλλα εμπορεύματα!
  • Κάτω από κάθε προβλεπόμενη νόρμα, ακόμη και με όρους κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας, πέφτει η λειτουργία στα δημόσια νοσοκομεία, για τα οποία διαμορφώνουν συνθήκες ανθρώπινης εξαθλίωσης. Αντιλαϊκές «εξοικονομήσεις» ετοιμάζουν και από τα ασφαλιστικά ταμεία, μέσα από την καρατόμηση των δαπανών στα φάρμακα των ασφαλισμένων.
  • Μαζικά λουκέτα, συγχωνεύσεις και απολύσεις εργαζομένων ετοιμάζουν για το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, συρρικνώνοντας και με αυτό τον τρόπο το συνολικό κονδύλι για μισθούς, χώρια την παραπέρα μείωση των μισθών για καθένα ξεχωριστά εργαζόμενο με την εφαρμογή του λεγόμενου «ενιαίου μισθολογίου». Προβλέπουν και μαζικές μετατάξεις υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες με κουτσουρεμένους τους μισθούς.
  • Στην καλύτερη περίπτωση έχουν προβλέψει πάγωμα των συντάξεων στα επίπεδα του 2010, όπως διαμορφώνονται μετά την κατάργηση δώρων και επιδομάτων άδειας. Παρεμβάσεις, εννοείται προς τα κάτω, θα γίνουν σε ορισμένες κατηγορίες.
  • Νέα χαράτσια μαζεύουν από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, αυθαίρετη δόμηση, πράσινα τέλη κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ