Σάββατο 13 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2010
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Είμαστε στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος

Κάλεσμα για αγωνιστικό αντιιμπεριαλιστικό γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με ευθύνη των 15μελών και 5μελών σε κάθε σχολείο και για συμμετοχή στις πορείες την ερχόμενη Τετάρτη απευθύνουν Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων στους μαθητές σε διάφορες πόλεις.

Οπως σημειώνουν τα Συντονιστικά, «τα διδάγματα του τότε είναι επίκαιρα σήμερα. Το Πολυτεχνείο δεν μπαίνει σε μουσείο. Πολύ περισσότερο σήμερα που σε περίοδο οικονομικής κρίσης προσπαθούν να περάσουν τα βάρη της στους εργαζόμενους γονείς μας. Μαζί με τις μειώσεις μισθών, τους φόρους, την ακρίβεια καλούν εμάς και τους γονείς μας να πληρώσουμε για φροντιστήρια, βιβλία, αναλώσιμα, θέρμανση».

«Κάθε μαθητής, ιδιαίτερα τα παιδιά που προέρχονται από λαϊκές οικογένειες πρέπει να πάρουν θέση, να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν μέσα από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων», καλούν τα Συντονιστικά και υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων:

«Παλεύουμε ενάντια στους νόμους που γκρεμίζουν ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια δωρεάν Παιδεία. Φτιάχνουν ένα σχολείο γεμάτο ταξικούς φραγμούς που οι γονείς θα χρειάζεται να βάζουν περισσότερα από τη τσέπη τους. Είμαστε στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος. Παλεύουμε με το ΠΑΜΕ, με τους εργαζόμενους γονείς μας. Και το Νοέμβρη του '73 αυτό που έδωσε χαρακτηριστικά εξέγερσης ήταν η συμμετοχή και ο πρωταγωνιστικός ρόλος του ταξικού εργατικού κινήματος. Παλεύουμε μαζί με τους φοιτητές - σπουδαστές και το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ