Σάββατο 13 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2010
ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
Οι μαζικοί φορείς μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση των εκδηλώσεων

Την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα θα ξεκινήσει η πορεία στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, ο Σύλλογος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών (ΣΦΕΑ) 1967-1074 καλεί το λαό να συμμετάσχει μαζικά στον αγωνιστικό γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και διοργανώνει την Τετάρτη 17 Νοέμβρη, μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία που θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προς το Αμερικάνικο Προξενείο.

Σε μαζική συμμετοχή στον εορτασμό καλεί τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Επίσης, με ανακοινώσεις τους, καλούν σε μαζική συμμετοχή οι Γραμματείες της ΠΑΣΕΒΕ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ καλεί τις ομοσπονδίες, τα σωματεία, τους συναδέλφους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους να τιμήσουν το Πολυτεχνείο μαζικά, αγωνιστικά, ασυμβίβαστα. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Τώρα που τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματά μας καταπατούνται, οι κατακτήσεις στην Εργασία, στην Ασφάλεια, στην Υγεία ακρωτηριάζονται, η Παιδεία ιδιωτικοποιείται, η Γνώση εμπορευματοποιείται, η Ανεργία έγινε μάστιγα, τώρα πια είναι η στιγμή να αντιδράσουμε, να αγωνιστούμε για τη ζωή μας, το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Για να μπει φραγμός στα μέτρα που απεργάζονται κυβέρνηση, ΔΝΤ, τρόικα και ΕΕ με τη συμπαιγνία των αναχωμάτων της ευρω-υποταγής».

Η ανακοίνωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΜΑΣ, καλεί στις εκδηλώσεις εορτασμού στην πόλη και καταγράφει ολόκληρη την πρόταση πάλης που καταθέτει το ΜΑΣ στους συλλόγους όλης της χώρας, τις επιτροπές αγώνα, τους φοιτητές και σπουδαστές.

Στη Θεσσαλία

Αγωνιστικό συλλαλητήριο για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την ερχόμενη Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, διοργανώνουν οι αγωνιστικές συσπειρώσεις και φορείς που συμμετέχουν στη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων. Η οργάνωση της κινητοποίησης συζητήθηκε και αποφασίστηκε σε σύσκεψη που είχε καλέσει στις αρχές της βδομάδας το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Αντίστοιχα και στο Βόλο, το συλλαλητήριο, που θα γίνει στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Πανεπιστημίου, διοργανώνεται από τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Μαγνησίας.

Στη Μυτιλήνη, το ραντεβού του αγωνιστικού εορτασμού είναι την Τετάρτη, στις 5 το απόγευμα, στην πλατεία Σαπφούς. Εκεί συνδιοργανώνουν το συλλαλητήριο για την επέτειο του Πολυτεχνείου: Το ΜΑΣ, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών και η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στεφάνια από το ΠΑΜΕ, σωματεία και φορείς(2018-11-20 00:00:00.0)
Παγκινητοποίηση για τη διαδήλωση του Σαββάτου(2013-09-05 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια σήμερα για τη Μέρα της Γυναίκας(2013-03-08 00:00:00.0)
Η εργατική τάξη μαζί με τη νέα γενιά στους αγώνες(2004-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ