Σάββατο 13 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι για τους καπιταλιστές...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΣΤΟ 4,5% ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΜΕΙΩΣΗ του ΑΕΠ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, κάτι που - όπως λένε οι κυβερνώντες - είναι πολύ άσχημο, αλλά το είχανε προβλέψει.

Ετσι, λοιπόν, η ελληνική οικονομία βρίσκεται επισήμως και στατιστικά σε ύφεση, καθότι έχουμε κρίση κτλ., κτλ...

Τέτοιους καιρούς θυμάται κανείς με «νοσταλγία» τις «εποχές της ανάπτυξης», που η Ελλάδα περήφανη είχε εισβάλει στην Ευρωζώνη με μια οικονομία ανθηρή και πολλά υποσχόμενη.

Είχαμε τον Κ. Σημίτη για πρωθυπουργό, η Ελλάδα ήταν ένα τεράστιο εργοτάξιο «μεγάλων έργων», η αύξηση του ΑΕΠ είχε αγγίξει το 5%, το Χρηματιστήριο «πέταγε», οι φιέστες έδιναν και έπαιρναν και άπαντες εμφανίζονταν ευτυχισμένοι...

Θυμάστε, όμως, τι από όλα αυτά ...έφτανε μέχρι τις τσέπες των μισθωτών και των συνταξιούχων; Απολύτως τίποτε! Ούτε καν αυξήσεις που να καλύπτουν τον πληθωρισμό δεν έδιναν!

Ηθελαν τον κοσμάκη χειροκροτητή στο «μεγάλο φαγοπότι», να παρακολουθεί με «εθνική υπερηφάνεια» τους λογαριασμούς των οφσόρ και των ελβετικών τραπεζών να φουσκώνουν.

Για να μη συνυπολογίσουμε και την απάτη ολκής της υπόθεσης του Χρηματιστηρίου, όπου οι διεθνείς και εγχώριοι καπιταλιστές εξαπάτησαν τη μισή Ελλάδα.

Κι όμως, τώρα, που απλά δεν τρώνε όσα έτρωγαν και δεν καταληστεύουν τον τόπο με τους ρυθμούς που το έκαναν, αποφάσισαν ότι το... «δίκαιο», το «σωστό» και το «αναπτυξιακό» είναι να πάρουν από τον κοσμάκη ό,τι έχει και δεν έχει.

Οπως καταλαβαίνετε, οι «δείκτες» και τα «στατιστικά» είναι πράγματα που αφορούν αποκλειστικά αυτούς. Κι όσο κι αν αυξομειώνονται, αυτοί που πραγματικά παράγουν τον πλούτο θα παραμένουν στη γωνία.

Στο χέρι τους είναι, βέβαια, να έρθουν στο κέντρο των εξελίξεων με τους αγώνες τους και να τους ... δείξουν πώς πραγματικά αλλάζουν οι «δείκτες».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ