Σάββατο 6 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΪΤΗ
Μετά το σεισμό και τη χολέρα, ο τυφώνας «Τόμας»

Τραγική η κατάσταση για τα λαϊκά στρώματα
Τραγική η κατάσταση για τα λαϊκά στρώματα
ΠΟΡΤ Ο ΠΡΕΝΣ.--

Ο χειρότερος εφιάλτης, για τους σεισμόπληκτους της Αϊτής, μετά το ξέσπασμα της επιδημίας της χολέρας κατέφθασε και δεν είναι άλλος από τον τυφώνα «Τόμας», που πλήττει από χτες, με ανέμους 140 χιλιομέτρων που συνοδεύονται από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, ολόκληρες περιοχές στη Νότια και Δυτική Αϊτή, αλλά και τη Νοτιοανατολική Κούβα και τμήμα της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Ολόκληρες περιοχές στη νότια χερσόνησο, αλλά και οι πόλεις Ζερεμί και Λες Κάγιες έχουν πλημμυρίσει, ενώ σύμφωνα με τις αρχές ήδη ένα άνθρωπος πνίγηκε στην προσπάθειά του να περάσει ένα ποτάμι. Εντούτοις σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην πόλη Λεογκάν, ενώ ο ραδιοφωνικός σταθμός «Vision 2.000» μετέδωσε ότι ο καταυλισμός κοντά στο κατεστραμμένο προεδρικό μέγαρο έχει πλημμυρίσει και «το νερό έχει φτάσει σε ύψος αρκετών εκατοστών». Τραγελαφική, ωστόσο, η έκκληση των αρχών της Αϊτής προς τα 1,3 εκατομμύρια των σεισμόπληκτων της 12ης Γενάρη, που εξακολουθούν να μένουν σε καταυλισμούς, να τους εκκενώσουν και να καταφύγουν σε σπίτια συγγενών και φίλων!

Στο μεταξύ, δεν είναι μόνο ο θάνατος που σπέρνει στο διάβα του ο τυφώνας «Τόμας», αλλά και το γεγονός ότι υγειονομικές αρχές φοβούνται τη ραγδαία εξάπλωση της επιδημίας της θανατηφόρας χολέρας - το στέλεχος της οποίας είναι πανομοιότυπο με τα στελέχη της χολέρας που βρέθηκαν στη Νότια Ασία και οι υποψίες έχουν επικεντρωθεί στους κυανόκρανους από το Νεπάλ, χώρα που πλήττεται από χολέρα - που έχει ξεσπάσει εδώ και ημέρες στην Αϊτή και ήδη έχει κοστίσει τη ζωή σε 445 ανθρώπους, ενώ πάνω από 6.700 νοσηλεύονται.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ