Σάββατο 6 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Συλλαλητήριο και νέα γενική απεργία

ΠΑΡΙΣΙ.--

Στην πραγματοποίηση νέων κινητοποιήσεων με διευρυμένο πλαίσιο αιτημάτων κατέληξαν μετά από πολύωρη συνάντηση οι αντιπροσωπείες των μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Οπως ανακοινώθηκε, αποφασίστηκε νέα γενική απεργία για την εβδομάδα μεταξύ 22 - 26 Νοεμβρίου, όπου αιχμή του δόρατος θα είναι το νομοσχέδιο ισοπέδωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος, αλλά θα τεθούν επί τάπητος και αιτήματα βελτίωσης των όρων εργασίας και διασφάλισης αλλά και αύξησης των μισθών.

Για την ακριβή ημερομηνία θα γίνει νέα συνάντηση τη Δευτέρα, οπότε θα συνεκτιμηθεί και η ανταπόκριση που θα υπάρξει στο σημερινό πανεθνικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται για το συνταξιοδοτικό. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η διασυνδικαλιστική συνάντηση έγινε σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, καθώς η οργάνωση της CGT, και ιδιαίτερα ο τομέας των σιδηροδρομικών με επικεφαλής τον Ντιντιέ Λε Ρεστ, αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα της πραγματοποίησης μιας απεργιακής κινητοποίησης τόσο αργά, και πρότεινε γενική απεργία στις 16 Νοεμβρίου, υποστηρίζοντας ότι «στόχος είναι να μην χαθεί η δυναμική που υπάρχει». Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πηγές, η πίεση που δέχονται οι συνδικαλιστικές ηγεσίες από τα σωματεία βάσης για συνέχιση και διεύρυνση των κινητοποιήσεων είναι μεγάλη και διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην τελική τους απόφαση.

Στο μεταξύ, το νομοσχέδιο για το συνταξιοδοτικό, εφόσον έχει εγκριθεί από τη Γερουσία και το Κοινοβούλιο, έχει, ήδη, κατατεθεί προς εξέταση στο Συνταγματικό Συμβούλιο. Πριν δε φτάσει στην Προεδρία για την τελική υπογραφή, θα πρέπει να έχει εγκριθεί και από την επιτροπή των εννιά Σοφών, η οποία δεν αναμένεται να δώσει γνωμοδότηση πριν τις 2 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε, ασκείται πίεση προς τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να έχουν προχωρήσει σε νέο γύρο δυναμικών κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ