Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Ερωτήματα που ζητούν απάντηση

Ερώτηση και Αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Εξωτερικών για το θέμα της χρηματοδότησης των μη κυβερνητικών οργανώσεων κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και Αντ. Σκυλλάκος.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν:

«Με βάση τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας, ότι πρέπει να προωθηθεί ο θεσμός της ενίσχυσης και προώθησης των μη κυβερνητικών οργανώσεων ως επικουρικός μοχλός άσκησης εξωτερικής πολιτικής, υπάρχουν πληροφορίες ότι συνεστήθη υπηρεσία στο ΥΠΕΞ επιφορτισμένη υπηρεσιακώς με α) τη συλλογή στοιχείων για τις Μ.Κ.Ο., την καταγραφή τους κι ενδεχομένως την κατάταξή τους ως προς το βαθμό χρησιμότητας-προώθησης της πολιτικής του υπουργείου, β) τη χρηματοδότηση μερικών από αυτές τις οργανώσεις από κονδύλια του ΥΠΕΞ και της ΕΕ.

Ερωτάται ο κ. υπουργός και καλείται να καταθέσει μέσα στις προθεσμίες που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής τα παρακάτω στοιχεία:

α) Με τι κριτήρια γίνεται η συλλογή στοιχείων και πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή.

β) Πόσες και ποιες Μ.Κ.Ο. έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί ή πρόκειται να χρηματοδοτηθούν και με τι ποσά;

γ) Αν το υπουργείο ελέγχει και χρηματοδοτεί οργανώσεις που ήδη χρηματοδοτούνται και από άλλες πηγές (οργανώσεις, ιδρύματα, φορείς κλπ.) όχι μόνον ελληνικές αλλά και του εξωτερικού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ