Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
Προσφέρετε πολλά στη θεωρία και πρακτική του κομμουνιστικού κινήματος

Από το Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας κατατέθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το παρακάτω χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Δεχτείτε τους θερμότερους χαιρετισμούς μας με αφορμή τη διεξαγωγή του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, εξ ονόματος του ΚΚ Βουλγαρίας.

Εμείς, οι Βούλγαροι κομμουνιστές παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον τη δουλιά του κόμματός σας. Ως πρωτοπορία του εργαζόμενου λαού της Ελλάδας στην πάλη για την ειρήνη, για τη διατήρηση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, το κόμμα σας κατάφερε πολλές επιτυχίες. Μέσα σ' αυτήν την πάλη ενισχύονται οι γραμμές του κόμματός σας, η επιρροή του σε όλες τις κοινωνικές διαδικασίες που αναπτύσσονται στην Ελλάδα. Προσεγγίζοντας όλα τα σημαντικά ζητήματα της κοινωνίας σας από τις θέσεις του μαρξισμού - λενινισμού, το ΚΚΕ δίνει τις πιο σωστές απαντήσεις.

Συσσωρεύοντας πείρα και γνώσεις στο πλαίσιο αυτής της δουλιάς προσφέρετε πολλά και στη γενική θεωρία και πρακτική του κομμουνιστικού κινήματος στο σύνολό του.

Με ευγνωμοσύνη και σεβασμό αντιμετωπίζουμε και τις προσπάθειές σας να δουλέψετε για την ενότητα του διεθνούς κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος. Οι διεξαγόμενες στην Αθήνα διασκέψεις κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων με θέμα επίκαιρα ζητήματα της σύγχρονης εποχής έχουν γίνει παράδοση.

Ο αμοιβαίος εμπλουτισμός από την εμπειρία της θεωρίας και της πρακτικής της δουλιάς μας αποτελεί πολύ ισχυρό μοχλό για την κίνησή μας προς τα εμπρός, στο δρόμο για το σοσιαλισμό.

Δε γίνεται να μην σημειωθεί και ο μεγάλος ρόλος που παίζει το κόμμα σας στις διεξαγόμενες διασκέψεις των βαλκανικών κομμουνιστικών κομμάτων. Στην Αθήνα, στο Βελιγράδι, στη Σόφια, εξετάζουμε μαζί τα προβλήματα της ανήσυχης περιοχής μας, οργανώνουμε κοινές εκδηλώσεις ενάντια στη μετατροπή των Βαλκανίων και πάλι στο νεκροταφείο της Ευρώπης. Μαζί αγωνιστήκαμε ενάντια στην αιματοβαμμένη επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας. Μαζί οργανώσαμε κινητοποιήσεις ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας. Η φωνή των λαών μας ακούστηκε δυνατά μέσα από τα οργανωμένα ΚΚ των χωρών μας στις 2 Ιούνη του προηγούμενου χρόνου, ενώ αυτή τη χρονιά συγκεντρωθήκαμε όλοι στη Θεσσαλονίκη και διαδηλώσαμε την κοινή μας θέληση - τη θέληση των λαών μας ενάντια στην επιβολή της πολιτικής του διεθνούς κεφαλαίου, με αντιπαραθέσεις και αδελφοκτόνους πολέμους.

Θα είμαστε και στο μέλλον μαζί, ώμο με ώμο, σ' αυτόν τον κοινό αγώνα μας.

Επιτρέψτε μου, αγαπητοί σύντροφοι, να σας ευχηθώ ακόμα μια φορά γόνιμη δουλιά για το καλό του ελληνικού λαού, επιτυχία στην εφαρμογή στη ζωή των κομμουνιστικών μας ιδανικών.

Ο Πρώτος Γραμματέας

της ΚΕ του ΚΚΒ

Αλ. Παούποφ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ