Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ 21 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

1972 Οι δυο Γερμανίες υπογράφουν στο Ανατολικό Βερολίνο τη βασική συνθήκη συμφιλίωσης και καλής γειτονίας. Αμέσως μετά 7 δυτικές χώρες σπεύδουν στη διπλωματική αναγνώριση της ΛΔ Γερμανίας.

1978 Με δακρυγόνα διαλύει η χωροφυλακή πορεία αγροτών με 2.000 τρακτέρ στο Αιτωλικό. Οι αγρότες αντιδρούν με πετροπόλεμο. Πρόκειται για ελαιοπαραγωγούς που επιχειρούν να φτάσουν στο Αγρίνιο, ώστε να διαμαρτυρηθούν επειδή οι έμποροι αγοράζουν τις ελιές τους πιο κάτω από τις τιμές ασφαλείας.

1979 Παράταση του ενοικιοστασίου, με «πάγωμα» των ενοικίων μέχρι την 31η Μάρτη 1980, επιβάλλει η κυβέρνηση ως αντίβαρο για τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η αύξηση των τιμών βασικών ειδών διατροφής.

1979 Συμφωνία τερματισμού του επταετούς εμφυλίου πολέμου στη Ροδεσία υπογράφουν στο Λονδίνο ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Λόρδος Κάρινγκτον και εκπρόσωποι των αντιμαχομένων στρατοπέδων της χώρας. Διά της συμφωνίας ακυρώνεται και η μονομερής κήρυξη ανεξαρτησίας της Ροδεσίας, που γίνεται εκ νέου αποικία της Βρετανίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ