Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Διαμαρτυρίες δημοσίων υπαλλήλων

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.--

Χιλιάδες υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών και της Φορολογικής Υπηρεσίας της Ρουμανίας πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το συγκεκριμένο υπουργείο μια ημέρα μετά την «αυθόρμητη» διαμαρτυρία εκατοντάδων υπαλλήλων που εμπόδισαν τον υπουργό Γκεόργκε Ιαλομιτιάνου να βγει από το κτίριο. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν για τη μείωση του μισθού τους κατά 25%, αλλά και για τη μη καταβολή των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων που αποτελούν μεγάλο μέρος του μισθού τους, στα πλαίσια των επιβαλλόμενων μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Εμίλ Μποκ.

Σε μια προσπάθεια να αποκλιμακωθούν η δυσαρέσκεια και οι εντάσεις, ο υπουργός Ιαλομιτιάνου, μετά από συνάντησή του με τον Ρουμάνο πρωθυπουργό και τους εκπροσώπους των συνδικάτων, υποσχέθηκε στους διαμαρτυρόμενους ότι θα τους καταβληθούν τα επιδόματα του Αυγούστου και του Σεπτέμβρη, μετά την άρνηση των απεργών να αποδεχθούν την αρχική πρόταση να λάβουν μόνο το επίδομα του Αυγούστου. Σημειώνεται πως τα επιδόματα του Μάη, του Ιούνη και του Ιούλη δόθηκαν μερικώς.

Τα συνδικάτα των δασκάλων και της αστυνομίας δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους απεργούς, ενώ εκατοντάδες δάσκαλοι διαδήλωσαν χτες μπροστά από το υπουργείο Παιδείας, απαιτώντας την παραίτηση του υπουργού Ντανιέλ Φουνέριου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ