Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Εκθεση - πρόκληση για τον Χίτλερ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Εκθεση για το φασίστα Αδόλφο Χίλτερ ξεκινά σήμερα στο Βερολίνο από το Γερμανικό Ιστορικό Μουσείο, προκαλώντας σάλο και αντιδράσεις ανάμεσα στους Γερμανούς και τους λαούς.

Η έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Φλεβάρη έχει τίτλο «Ο Χίτλερ και οι Γερμανοί: Λαϊκή Κοινότητα και Εγκλημα» και σύμφωνα με τους διοργανωτές θα επιχειρήσει να δώσει απάντηση στο ερώτημα πώς ο Χίλτερ, υπεύθυνος όχι μόνο για το Ολοκαύτωμα αλλά και για το αιματοκύλισμα των λαών, κατάφερε να οικοδομήσει και να διατηρήσει μέχρι τέλους ευρεία λαϊκή αποδοχή στη Γερμανία. Παρά τους ισχυρισμούς των διοργανωτών περί του αντιθέτου, τα εκθέματα που παρουσιάζονται είτε με απεικονίσεις της εποχής του πολέμου είτε τις μετέπειτα αναγνώσεις και εξώφυλλα γερμανικών εντύπων, πιθανά να λειτουργήσουν ως «φόρος τιμής» στον Χίτλερ.

Πρόκειται για μια διαδικασία που δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από τη γενικότερη αντικομμουνιστική εκστρατεία που διεξάγεται στην Ευρώπη, όπου εκτός από την παραχάραξη της ιστορίας επιχειρείται μεταξύ άλλων και η ταύτιση του φασισμού - ναζισμού γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού, με το σοσιαλισμό που καταργεί την καπιταλιστική εκμετάλλευση.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org