Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10795

Θ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Εμείς δεν είμαστε με όλους, είμαστε με το λαό

Εμείς δε λέμε ότι είμαστε με όλους. Ξεκαθαρίζουμε και λέμε πως είμαστε με τα λαϊκά στρώματα. Πρώτα απ' όλα με τους εργαζόμενους, με τη φτωχή αγροτιά, με τους επαγγελματίες στις πόλεις που πλήττονται κι αυτοί από αυτή τη βάρβαρη πολιτική, με τη νεολαία και τις γυναίκες που κατάγονται από λαϊκές οικογένειες.


ΣΕΛ.  3

ΑΠΕΜΠΟΛΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του λαού στο Αιγαίο η κυβέρνηση

Αλέκα Παπαρήγα: Τα θέματα που συζητάμε σήμερα, ΔΕΗ, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πράσινη ανάπτυξη, συνδέονται με το ενεργειακό μέλλον της Ανατολικής Μεσογείου, η οποία, όπως ξέρουμε, αποτελεί πεδίο αντιθέσεων των πιο ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Γης

  • Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φέρει ιστορική ευθύνη, γιατί στην ουσία οδηγεί στην απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, τα οποία περιλαμβάνουν και τα δικαιώματα εξόρυξης των πετρελαϊκών κοιτασμάτων.
  • Με την επίσκεψη Ερντογάν συστάθηκε Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκίας - Ελλάδας, που αποτελεί φυσική συνέχεια της Συμφωνίας της Μαδρίτης που υπέγραψε ο κ. Σημίτης με τον Ντεμιρέλ και της γενικότερης δέσμευσης που έχει η χώρα μέσα στη δομή και του ΝΑΤΟ.
  • Η κυβέρνηση δεν έχει ορίσει αποκλειστική οικονομική ζώνη στο Αιγαίο. Και έτσι, μέσω διεθνών διαγωνισμών και μέσω του νέου δημόσιου φορέα των υδρογονανθράκων, μπορεί να εκχωρήσει την εκμετάλλευση εγχώριων κοιτασμάτων σε διάφορες εταιρείες.
  • Υπάρχει το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου, γιατί μέσω του Καστελόριζου ενώνονται νοτίως οι αποκλειστικές οικονομικές ζώνες Ελλάδας και Κύπρου και υπάρχει το κρίσιμο ζήτημα των οριοθετήσεων των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών μεταξύ Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου και Λιβάνου.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ
Να τιμωρήσουμε όσους μας βυθίζουν στο σκοτάδι

Οι κουβέντες που στήθηκαν με τα κλιμάκια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», χτες, στις υπηρεσίες της ΔΕΗ όπου καθημερινά μακραίνουν οι ουρές όσων πάνε να εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή ζητούν διακανονισμούς για να πληρώσουν τους λογαριασμούς, ήταν ενδεικτικές των αδιεξόδων που γεννά στις λαϊκές οικογένειες η κυρίαρχη πολιτική.


ΣΕΛ.  9

Ενοχοποιούν εργαζόμενους

Η κυβέρνηση βρήκε νέο πεδίο επίθεσης στους εργαζόμενους, με αφορμή τα ελλείμματα στις ΔΕΚΟ. Προπαγανδίζει μαζί με τα αστικά ΜΜΕ πως αυτά οφείλονται στη διαφθορά και το ρουσφέτι στους εργαζόμενους, μιλώντας για μισθούς 40.000 ευρώ. Η κυβέρνηση συναθροίζει τους μισθούς των μάνατζερ που οι κυβερνήσεις διόριζαν, των διοικητικών συμβουλίων, των διευθυντικών στελεχών με αυτούς των απλών εργαζομένων για να προβοκάρει τους εργαζόμενους ότι τάχα έπαιρναν υπέρογκους μισθούς και να τους αναθεματίσει για τα ελλείμματα, στρέφοντας τους υπόλοιπους εργαζόμενους εναντίον τους, όταν: Η πολιτική απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης, των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ, άνοιξε το δρόμο διαπλοκής των ΔΕΚΟ με τα μονοπώλια, ντόπια και ξένα, άρα και για τη διαφθορά, τη ρεμούλα, το χρηματισμό των κομμάτων εξουσίας (π.χ. Μαντέλης, Τσουκάτος του ΠΑΣΟΚ που χρηματίστηκαν από τη «Ζήμενς» για δουλειές του ΟΤΕ. Και ποιος ξέρει για πόσες άλλες ΔΕΚΟ, γιατί ακούστηκε και για ΟΣΕ και για ΗΛΠΑΠ κλπ.). Βολική προπαγάνδα για «ξεκάρφωμα» της κρατικής και κυβερνητικής χρηματοδότησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, προκειμένου να κερδοσκοπούν τα μονοπώλια, η οποία δημιούργησε τα τεράστια ελλείμματα και χρέη. Τα ρουσφέτια στους εργαζόμενους τα έκαναν χειραγωγώντας τους, αλλά είναι χυδαία η προσπάθεια ενοχοποίησής τους για να βγάλουν λάδι την πολιτική τους. Να πάρουν απάντηση με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενισχύοντας το ΚΚΕ.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ
Μπουκώνει με νέα προνόμια την εργοδοσία

ΣΕΛ.  21
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Αντιλαϊκό πακέτο και στην Υγεία

ΣΕΛ.  19
ΧΙΛΗ
Επιστροφή στη ζωή για τους 33 εργάτες

ΣΕΛ.  27
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Πολιτική που αναπαράγει την τοξικοεξάρτηση

Τη δημιουργία 17 νέων μονάδων χορήγησης υποκαταστάτων και μάλιστα μέσα σε νοσοκομεία, ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση, σε συνέντευξη του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου και της προέδρου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), Μένης Μαλιώρη. Πρόκειται για ένταση της πολιτικής συντήρησης και όξυνσης του προβλήματος της τοξικοεξάρτησης, κόντρα στην πραγματική ανάγκη ενίσχυσης των προγραμμάτων απεξάρτησης, των προγραμμάτων που οδηγούν στη ζωή.


ΣΕΛ.  25
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οργή για το νέο έγκλημα της εργοδοσίας

ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ