Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΑΛΙΒΕΡΙ
«Να ακυρωθεί η απόφαση για την καύση του καρκινογόνου RDF»

Από παλιότερη διαμαρτυρία των κατοίκων για τα υλικά που χρησιμοποιούσε για καύση, ο έτερος των μεγάλων ρυπαντών της περιοχής η ΑΓΕΤ

Eurokinissi

Από παλιότερη διαμαρτυρία των κατοίκων για τα υλικά που χρησιμοποιούσε για καύση, ο έτερος των μεγάλων ρυπαντών της περιοχής η ΑΓΕΤ
Η απόπειρα καύσης του καρκινογόνου RDF από την τσιμεντοβιομηχανία «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ» στο Αλιβέρι, της Γαλλικής πολυεθνικής «Lafarge», έρχεται πάλι στην επικαιρότητα μετά τη συναίνεση του Νομάρχη Εύβοιας - και υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη με το συνδυασμό του Κλέαρχου Περγαντά που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ στη Στερεά Ελλάδα.

Η απόφαση του ΥΠΟΙΑΝ (27/7/2010) παραχωρεί άδεια καύσης παρά την ομόφωνη και αρνητική απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, καθώς και την καθολική αντίθεση των φορέων και της κοινωνίας ολόκληρης της περιοχής του Δήμου Ταμιναίων.

Και στην περίπτωση αυτή, φαίνεται καθαρά, γιατί θέλει να επανεκλεγεί στη θέση του αντιπεριφερειάρχη το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αφού έχει αφήσει πίσω του «εκκρεμότητες» που ευνοούν την εργοδοσία και τους βιομήχανους της περιοχής της Εύβοιας. Μάλιστα, στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Εύβοιας την 1/9/2010, η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ έφερε το θέμα σε προ ημερήσιας διάταξης συζήτησ, με πονηρό και δόλιο τρόπο.

Σ' αυτήν τη συνεδρίαση, η Σοφία Ντούρου, νομαρχιακή σύμβουλος της ΝΑΣ και υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», είχε επισημάνει: «Εκφράζουμε την απορία μας πώς ήδη κάποιοι γνώριζαν ότι θα έρθει το θέμα προς συζήτηση ενώ δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη. Παράλληλα, εκφράζουμε την ανησυχία μας μήπως κάτι άλλο συμβαίνει, ώστε να περάσει το θέμα από το "παράθυρο" με τη δικαιολογία ότι είναι απόφαση του αρμόδιου υπουργείου. Ο κ. Πρόεδρος, μάλιστα μας χαρακτηρίζει καχύποπτους». Μάλιστα, ακριβώς επειδή στη συνεδρίαση της 1/9/2010 η πλειοψηφία ενήργησε με δόλιο τρόπο και επειδή η πρόταση - απόφαση στην επόμενη συνεδρίαση του ΝΣ δεν ήρθε προς συζήτηση, η Ε.Ντούρου, σημείωσε: «Οι όποιες ενέργειες και μεθοδεύσεις έγιναν στη συνεδρίαση της 1/9/2010 δείχνουν ότι γνωρίζατε τι θα ακολουθήσει...»

Σε ανακοίνωσή του για το συγκεκριμένο θέμα, ο υποψήφιος δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου, Κώστας Μιχαήλ αναφέρει:

«Το ερώτημα "ανάπτυξη για τα μονοπώλια ή για το λαό" έρχεται επιτακτικά στην ημερήσια διάταξη μετά την υπογραφή της άδειας για την καύση του RDF στο Αλιβέρι». Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει την ενσυνείδητη απόφαση, ενάντια στους εργαζόμενους, στο λαό της περιοχής και στο περιβάλλον και τονίζεται: «Η άδεια αυτή εναρμονίζεται με τους στόχους και τις επιδιώξεις του ομίλου "ΑΓΕΤ LAFARGE" και διαμορφώνει επικίνδυνη κατάσταση σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού της περιοχής. Απαιτούμε να ανακληθεί - ακυρωθεί η άδεια. Συνεχίζουμε την πολύμορφη πάλη για να μην περάσουν τα σχέδια για την καύση των σκουπιδιών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ