Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΑΛΗΘΕΙΕΣ & ΨΕΜΑΤΑ
Σικέ αντιπαράθεση

Ο Δήμαρχος της ΝΔ Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μπουτάρης, προσπαθούν και πάλι, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές να προσανατολίσουν την αντιπαράθεση επικεντρώνοντας στο θέμα της καλής και κακής διαχείρισης των οικονομικών, όταν σε προηγούμενη φάση της αυτή η αντιπαράθεση έκλεισε με εκατέρωθεν επιστολές συγνώμης.

Αυτή τη φορά επανήλθαν με αφορμή το πρόβλημα στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου.

Ο Β. Παπαγεωργόπουλος καμαρώνει πως «ο Δήμος έχει ΠΑΓΩΣΕΙ τα Δημοτικά Τέλη Καθαριότητας τα τελευταία τρία χρόνια!...» και «για να μην επιβαρύνει τους πολίτες, που έχουν γονατίσει από την πολιτική του ΔΝΤ, θα ΠΑΓΩΣΕΙ και φέτος τα Δημοτικά Τέλη Καθαριότητας». Επίσης, καμαρώνει πως «ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με ένα στόλο 500 τροχοφόρων, έχει ένα μεγάλο και αξιόπιστο μηχανολογικό εξοπλισμό και στον Τομέα της Καθαριότητας».

Η Αλήθεια είναι ότι στην 12ετία Παπαγεωργόπουλου, τα δημοτικά τέλη αυξήθηκαν κατά 120%. Πάγωσαν για το 2010 και όπως προανήγγειλε ο Δήμαρχος θα παγώσουν και για το 2011.

Απορριμματοφόρα ο Δήμος έχει να αγοράσει από το 2007 και περίπου 60 από τα 70 είναι παροπλισμένα.

Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης στελεχώνεται από 1.000 συμβασιούχους εργαζόμενους που αναμένουν την απόλυσή τους το επόμενο διάστημα και μόλις 400 μόνιμους.

Το τελευταίο διάστημα εντάχθηκαν στη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας και 4 απορριμματοφόρα ιδιωτικής εταιρείας. Προφανώς για να διαπιστωθεί αν οι εργολάβοι μπορούν να αναλάβουν το έργο της υπηρεσίας καθαριότητας, όπως αντίστοιχα άλλωστε πήραν και το έργο της υπηρεσίας πρασίνου, μεγάλο μέρος της υπηρεσίας οδοποιίας, κλπ.

Αυτήν τη συνειδητή πολιτική απαξίωσης που προωθείται στο όνομα της παράδοσης των υπηρεσιών στους εργολάβους και της μετατροπής των Δήμων σε ΑΕ, ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μπουτάρης προσπαθεί να την υποβαθμίσει, υποβιβάζοντάς την σε ζήτημα «ανικανότητας της διοίκησης του Δήμου να διαχειριστεί τα απορρίμματα». Κατά τα άλλα κατήγγειλε «παράτυπες απευθείας αναθέσεις», «απορρίψεις ενταλμάτων πληρωμής από το Ελεγκτικό Συνέδριο», «παντελή απουσία προγραμματισμού στην προμήθεια ανταλλακτικών», «αδιαφανείς διαδικασίες» κ.λπ.

Συνειδητά δεν αναφέρεται στην παράδοση και της καθαριότητας στους ιδιώτες, στην αύξηση των δημοτικών τελών για να κερδίσουν οι ιδιώτες, στις απολύσεις δεκάδων εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου.

Γιατί και ο Β. Παπαγεωργόπουλος και ο διάδοχός του υποψήφιος της ΝΔ Κ. Γκιουλέκας και ο Γ. Μπουτάρης στηρίζουν την ίδια πολιτική και αυτή θα κληθούν να εφαρμόσουν αν εκλεγούν.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να τους καταψηφίσουν. Να ρίξουν μαύρο στην πολιτική που υπηρετούν. Με την ψήφο τους στη «Λαϊκή Συσπείρωση» να στηρίξουν την πάλη για να φύγουν οι εργολάβοι από τους Δήμους, για πάγωμα των δημοτικών τελών και σταδιακή μείωση μέχρι την κατάργησή τους, για να μη γίνει καμία απόλυση εργαζόμενων από τους ΟΤΑ και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι των Δήμων.


Α.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ