Σάββατο 9 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΕΚ ΑμΕΑ
«Να ανοίξει τώρα η Σχολή»

Να δοθούν άμεσα τα απαραίτητα κονδύλια για τη λειτουργία και αναβάθμιση της Σχολής απαιτούν οι εργαζόμενοι και μαθητές

«Να ανοίξει τώρα η Σχολή», «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία», φώναξαν χτες έξω από το υπουργείο Εργασίας οι μαθητές, οι εργαζόμενοι, οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμΕΑ (ΚΕΚ ΑμΕΑ) Γαλατσίου. Στον αγώνα ενάντια στη διάλυση του ΚΕΚ ΑμΕΑ, της μοναδικής σχολής επαγγελματικής εκπαίδευσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στην Αττική, συμμετείχαν, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους, και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.

Κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα «Με προγράμματα κοινωνικά στις πλάτες των ΑμΕΑ κάνετε λεφτά», «Τσουβάλια ευρώ τους τραπεζίτες, τα ειδικά σχολεία κάνατε αποθήκες», οι εργαζόμενοι, μαθητές, ανάπηροι κατήγγειλαν την επιχειρούμενη διάλυση της Σχολής, τη στιγμή μάλιστα που αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών των ΑμΕΑ, οι οποίοι στερούνται την εκπαίδευση και μαστίζονται από την ανεργία. Οπως υπογράμμισαν, η Σχολή όχι μόνο δεν έχει ξεκινήσει μαθήματα, αλλά δεν έχει γίνει καν η προκήρυξη για την εγγραφή μαθητών, ενώ και η προκήρυξη για την πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών τελειώνει αυτές τις μέρες. Οι ωρομίσθιοι καθηγητές που εργάστηκαν στο ΚΕΚ ΑμΕΑ την προηγούμενη χρονιά κατήγγειλαν ότι παραμένουν απλήρωτοι για τους μήνες Μάη - Ιούλη, ενώ δεν έχουν πάρει και το επίδομα αδείας. Συνολικά εξέφρασαν φόβους πως επιχειρείται η διάλυση της σχολής, αφού δεν έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για τη λειτουργία της και ταυτόχρονα κυκλοφορούν διάφορα σενάρια ότι φέτος δε θα γίνει καθόλου προκήρυξη για τις εγγραφές μαθητών στο πρώτο έτος της σχολής και στον τρίτο χρόνο που γίνεται η εξειδίκευση.

Τους φόβους για το μέλλον της Σχολής ενίσχυσε και ο Γιάννης Λεπενιώτης, ο διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη. Σε συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους και μαθητές, ο Γ. Λεπενιώτης είπε ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για τίποτα, ούτε καν για το αν θα ανοίξει η Σχολή! Είπε ακόμα ότι θα απαντήσει στα αιτήματά τους την ερχόμενη Τετάρτη - ορίστηκε συνάντηση στις 2 το μεσημέρι - ξεκαθαρίζοντας όμως ότι οι όποιες απαντήσεις για τη χρηματοδότηση της Σχολής θα καθοριστούν απ' τις δυνατότητες και τα όρια του προϋπολογισμού. Οι εργαζόμενοι και μαθητές κατήγγειλαν την παρελκυστική τακτική του υπουργείου Εργασίας και αποφάσισαν την κλιμάκωση του αγώνα τους με νέα συγκέντρωση την Τετάρτη στο υπουργείο Εργασίας στις 2 μ.μ.

  • Σε γενική συνέλευση καλεί ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων αύριο Κυριακή στις 10 π.μ. στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ