Σάββατο 9 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Ομηροι των εφοπλιστών οι σπουδαστές

Συζητήθηκε στη Βουλή Ερώτηση του ΚΚΕ

Οι εφοπλιστές κρατούν ...ομήρους τους σπουδαστές των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού, μέσω της μη ναυτολόγησής τους, και ζητούν για «λύτρα» επιδοτήσεις με χρήματα του ελληνικού λαού! Την πραγματικότητα αυτή ανέδειξε χτες με Ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης, χωρίς όμως να λάβει ουσιαστική απάντηση από την πλευρά του υπουργείου Θαλάσσιων Υποθέσεων.

Ο αρμόδιος υπουργός Ι. Διαμαντίδης αρκέστηκε να δηλώσει ότι «θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, τουλάχιστον από την πλευρά μας, για τη διευκόλυνση πραγματοποίησης των θαλασσίων εκπαιδευτικών ταξιδιών, των σπουδαστών» που είναι υποχρεωτικά για το πτυχίο τους. Πρόσθεσε γενικόλογα επίσης ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.

Τοποθετούμενος, ο Γιάννης Πρωτούλης τόνισε πως οι εφοπλιστές «κρατούν ομήρους τους σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, όπως επίσης και τους πρώτους μηχανικούς που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στο στάδιο της μετεκπαίδευσής τους». Οπως είπε, «αξιώνουν να επιδοτούνται για το σύνολο των εκπαιδευτικών ταξιδιών, όχι μόνο για το πρώτο έτος όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά ακόμα και για τους απόφοιτους των ναυτικών ΕΠΑΛ, των Επαγγελματικών Λυκείων». Παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία, τόνισε ότι «94 σπουδαστές, μηχανικοί και πλοίαρχοι, δεν έχουν κάνει το πρώτο τους εκπαιδευτικό ταξίδι. Πάρα πολλά παιδιά δεν έχουν κάνει και το δεύτερο εκπαιδευτικό ταξίδι. Επίσης, πολύ χειρότερη είναι η κατάσταση για τις κοπέλες, για τα κορίτσια που είναι σπουδάστριες στο Εμπορικό Ναυτικό, όπου οι ναυτιλιακές εταιρείες δεν τις ναυτολογούν, ενώ είναι υποχρέωσή τους να ναυτολογούν και τις κοπέλες». Ο βουλευτής του ΚΚΕ προκάλεσε την κυβέρνηση να πάρει θέση, θέτοντας το ερώτημα: «Για την υποχρέωσή τους, που τα έξοδα πρέπει να βαρύνουν τους ίδιους, τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, για να παίρνουν τα παιδιά από τις ακαδημίες και να τα εκπαιδεύουν, πρέπει να πληρώσει ξανά ο ελληνικός λαός ιλιγγιώδη ποσά;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ