Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 10 Οχτώβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10792

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΨΗΦΟΥ Η ΠΕΙΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ

Συνέντευξη στο «Ριζοσπάστη» του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  2  -  3

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΗ

ΚΚΕ: Στη λαϊκή εξουσία και οικονομία τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα αποτελούν κρατική κοινωνική ιδιοκτησία. Σε αυτό το πλαίσιο θα λειτουργεί ενιαίος αποκλειστικά κρατικός φορέας ενέργειας σε όφελος του λαού

  • Απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου σε άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.
  • Καμία εκχώρηση στο μονοπωλιακό κεφάλαιο στρατηγικών τομέων της οικονομίας, όπως ενέργεια, μεταφορές, τηλεπικοινωνίες, νερό.
  • ΓΣΕΕ και ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θέτοντας στόχο το 51% των μετοχών στο δημόσιο, αντί για σύγκρουση με τις στρατηγικές επιλογές του Μάαστριχτ και της «Απελευθέρωσης», οδήγησαν το κίνημα σε ήττα.
  • Αγώνας για κατοχύρωση της ενέργειας, των μεταφορών, των επικοινωνιών ως κοινωνικών αγαθών, σε αντίθεση με την εμπορευματοποίησή τους.
  • Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, που πραγματοποιήθηκε από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ στα πλαίσια της απελευθερωμένης αγοράς της ΕΕ.
  • Χωρίς γραμμή ρήξης με την πολιτική της «απελευθέρωσης», τη στρατηγική της ΕΕ και της άρχουσας τάξης, κανένας αποσπασματικός αγώνας δεν μπορεί να διασφαλίσει συνέχεια και νικηφόρα προοπτική.

ΣΕΛ.  15  -  17

ΑΝΕΡΓΟΙ
Υπόθεση όλων η προστασία τους

Tο διεκδικητικό πλαίσιο πάλης, που προβάλλει το ΚΚΕ, αποτελεί σημαντικό εφόδιο για εργαζόμενους και ανέργους στην κατεύθυνση της οργάνωσης και ανάπτυξης της πάλης ενάντια στην ανεργία, στην ακραία φτώχεια και εξαθλίωση όπου οδηγεί η κυβέρνηση τα εργατικά, συνολικά τα λαϊκά στρώματα.


ΣΕΛ.  20

Προσφορά

Ο αντιστασιακός αγωνιστής Παναγιώτης Βαζούρας προσφέρει, δεύτερη δόση, ακόμα 1.000 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.



Συστρατεύονται με το ΚΚΕ στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο «Ρ» φιλοξενεί σήμερα δηλώσεις ανθρώπων της κοινωνικής ζωής, ριζοσπαστών αγωνιστών του λαϊκού κινήματος που συστρατεύονται με το ΚΚΕ στη «Λαϊκή Συσπείρωση».


ΣΕΛ.  10  -  11
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011
Ομοβροντία τα χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα

ΣΕΛ.  14
ΣΚΑΪ ΓΙΑ ΓΛΔ
Εμετική αντικομμουνιστική προπαγάνδα

ΣΕΛ.  23
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Δράση ενάντια στο κόστος σπουδών

ΣΕΛ.  21
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗ»
Θέσεις για τα μεγάλα προβλήματα της Αθήνας

Σε τρία ζητήματα, που έχουν αναχθεί σε κεντρικά την προηγούμενη περίοδο, εστίασε την Παρασκευή το βράδυ την ομιλία του στην πλατεία Βικτωρίας ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»: Για τους μετανάστες, τα ναρκωτικά και το παρεμπόριο. Παρουσιάζουμε σήμερα αναλυτικά τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» γι' αυτά τα θέματα.


ΣΕΛ.  7  -  8

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ