Σάββατο 9 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καταστροφές - προβοκάτσια σε σχολεία

Ανακοίνωση - καταγγελία της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ

Σε επιθέσεις και υλικές καταστροφές σε 4 σχολεία της Θεσσαλονίκης προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης ομάδα κουκουλοφόρων. Η επίθεση αυτή έρχεται να πάρει τη θέση της στο πλάι του μηχανισμού καταστολής και τρομοκρατίας που έχει επιστρατεύσει η κυβέρνηση με καθηγητές και διευθυντές σε διατεταγμένη υπηρεσία και εισαγγελείς που είναι σε ετοιμότητα για να επέμβουν, για να ανακόψει και να υπονομεύσει τους αγώνες των μαθητών, ώστε η αγανάκτησή τους να μην εκφραστεί συντονισμένα με το εργατικό - λαϊκό κίνημα.

«Πρόκειται ξεκάθαρα για προβοκατόρικη ενέργεια καθοδηγούμενη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όσων τη στηρίζουν. Τα συγκεκριμένα σχολεία από την αρχή της εβδομάδας βρίσκονται σε κινητοποίηση και συζητούν τα αιτήματα και το πώς θα αντισταθούν στην επίθεση που τους μαυρίζει τη ζωή και τους υποθηκεύει το μέλλον. Μέσα από μαζικές διεργασίες υιοθέτησαν το πλαίσιο του ΣΑΣΘ, συμμετείχαν οργανωμένα στην κινητοποίηση του ΣΑΣΘ, με το ΜΑΣ και το ΠΑΜΕ. Γι' αυτό αποτέλεσαν στόχο των προβοκατόρων!», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Προσθέτει πως «όταν δεν πιάνουν οι απειλές, η τρομοκρατία, οι εκβιασμοί με καθαρό το πρόσωπο, από διευθυντές, καθηγητές, γονείς, υπουργούς, μπαίνει η κουκούλα στο παιχνίδι. Από κάτω της κρύβεται ο εχθρός του συγκροτημένου κινήματος, αυτός που θέλει να απογοητευθούν οι μαθητές, να καθίσουν στο σπίτι τους και να μην ξανακατέβουν στο δρόμο. Να εκτονώνονται με sms και facebook».

Η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ ξεκαθαρίζει ότι «αποφασιστική απάντηση σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης των αγώνων είναι ο συντονισμός, η μεγαλύτερη οργάνωση και συγκρότηση του μαθητικού κινήματος με συγκεκριμένο προσανατολισμό που στήνει στον τοίχο την πολιτική του κεφαλαίου!

Ο συντονισμός με τα υπόλοιπα σχολεία μέσα από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης, με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, με τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ εξυπηρετεί και συμβάλλει στην ενιαία απάντηση απέναντι στην επίθεση που δέχονται οι οικογένειές μας. Βοηθάει και την περιφρούρηση των αιτημάτων, των ίδιων των αγώνων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ