Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Σχεδιάζουν νέο χτύπημα στις συντάξεις

«Μαγειρεύουν» πετσόκομμα των επικουρικών και του εφάπαξ, ενώ εκπρόσωποι της τρόικας επισκέπτονται τα Ταμεία

Δεν υπάρχει περιθώριο για επανάπαυση στους εργαζόμενους. Η οργάνωση της πάλης με το ΠΑΜΕ είναι επιτακτική!
Δεν υπάρχει περιθώριο για επανάπαυση στους εργαζόμενους. Η οργάνωση της πάλης με το ΠΑΜΕ είναι επιτακτική!
Νέο χτύπημα ετοιμάζουν η κυβέρνηση με την τρόικα στις συντάξεις - αυτή τη φορά στην επικουρική και το εφάπαξ - εντείνοντας κι άλλο τη σφοδρή αντεργατική και αντιασφαλιστική επίθεση που έχουν εξαπολύσει. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ξεκαθαρίσει με τον τελευταίο αντιασφαλιστικό νόμο ότι το κράτος δεν πρόκειται να δώσει ούτε ένα ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες των επικουρικών ταμείων. Ακόμα ότι δεν εγγυάται το ύψος των επικουρικών συντάξεων και ότι αυτό εξαρτάται από τα πορίσματα των αναλογιστικών μελετών που θα γίνουν.

Στο μεταξύ εκπρόσωποι της τρόικας έχουν ξεκινήσει «επισκέψεις» στα Ταμεία προκειμένου να συλλέξουν τα στοιχεία που τους είναι απαραίτητα για τους νέους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, εκπρόσωποι της τρόικας επισκέφθηκαν το Μετοχικό Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων (επικουρική σύνταξη) και το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα (συνέπεια των χρόνια αντιασφαλιστικών πολιτικών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), με αποτέλεσμα να αδυνατεί να καταβάλει το εφάπαξ σε χιλιάδες δικαιούχους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο ΤΠΔΥ ο εκπρόσωπος της τρόικα απαίτησε να του δοθούν στοιχεία για τους ασφαλισμένους και έδειξε ότι στόχος των εκπροσώπων του κεφαλαίου είναι η παραπέρα μείωση των συντάξεων. Διατυπώθηκαν «σκέψεις» για τη διαμόρφωση του εφάπαξ στο ύψος των εισφορών που έχει καταβάλει αθροιστικά ένας ασφαλισμένος καθ' όλη τη διάρκεια του εργασιακού του βίου. Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στη μείωση του εφάπαξ πάνω και από 50%. Μια τέτοια λογική είναι πιθανό να διέπει και τις αναλογιστικές μελέτες για τις επικουρικές. Επιπλέον προβλήθηκε η αντίληψη περί εξομοίωσης των δικαιωμάτων μεταξύ παλαιών και νέων ασφαλισμένων. Αντίληψη που ως γνωστόν οδηγεί στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων. Οπως πολύ καλά γνωρίζουν, πολλές γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι είδαν να αυξάνεται το όριο ηλικίας συνταξιοδότησής τους στο όνομα της ισότητας των δύο φύλων!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ