Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 26 Σεπτέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10780

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Παίζει ρόλο μεσίτη στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα
  • Η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να εξασφαλίσει το βραχυπρόθεσμο συμφέρον της ντόπιας αστικής τάξης, παίζοντας το ρόλο μεσίτη στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και στις διενέξεις, εγκυμονεί κινδύνους για τον ελληνικό λαό.
  • Οι ενδοϊμπεριαλιστικές ισορροπίες και οι πρόσκαιροι συμβιβασμοί είναι ευμετάβλητοι και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει στο μέλλον ακόμα και πολεμικές συρράξεις, σε μια περιοχή που - από κάθε άποψη - μυρίζει μπαρούτι.

ΣΕΛ.  8

Η ΜΟΝΗ ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ αγώνας και ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Τώρα χρειάζεται οργάνωση, συσπείρωση στο μετωπικό σχήμα ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ για κλιμάκωση και ένταση των ταξικών αγώνων, απεγκλωβισμό από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και συμπόρευση με το ΚΚΕ

MotionTeam

Με τον πιο κυνικό τρόπο, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις ανατροπές σε Εργασιακά, Ασφαλιστικό, Υγεία και Παιδεία, τις ιδιωτικοποιήσεις και την παράδοση στο κεφάλαιο της δημόσιας περιουσίας σαν «κράχτη» για να προσελκύσει επενδύσεις. «Οι Ελληνες είναι ο λαός που εργάζεται περισσότερο από όλους, οι μισθοί στην Ελλάδα είναι στην πραγματικότητα 60% χαμηλότεροι σε σύγκριση με τους μισθούς σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Βέλγιο, Κάτω Χώρες και Ιρλανδία, επίκεινται και νέες μεταρρυθμίσεις, που αποσκοπούν στην αναζωογόνηση της οικονομίας μας» είπε ο πρωθυπουργός. Σίγουρη, τεράστια κερδοφορία, με πάμφθηνους εργάτες. Η πολιτική της ΝΔ για την «ανάπτυξη» υπηρετεί την ίδια ακριβώς αντιλαϊκή στρατηγική με αυτή της κυβέρνησης. Η ΓΣΕΕ κήρυξε ξετσίπωτα «τέρμα οι αγώνες». Ο λαός να πάρει την υπόθεση της ζωής του στα χέρια του.


ΣΕΛ.  2  -  3,   6  -  7,   14

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ - ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΑ
Ο σοσιαλισμός είχε δώσει λύσεις!

Πριν από δεκαετίες, στις σοσιαλιστικές χώρες, οι οικογένειες των φοιτητών που σπούδαζαν σε άλλες πόλεις δεν ήξεραν καν τι σημαίνει «ψάχνω σπίτι, για να μείνει το παιδί μου», αφού ήταν ανύπαρκτο ως πρόβλημα το οποίο φρόντιζε και έλυσε η σοσιαλιστική κοινωνία.(Φωτ. Ομάδα ξένων φοιτητών, στις αρχές της δεκαετίας του '80, στο κεντρικό κτίριο του «Πανεπιστημίου Φιλίας των Λαών Πατρίς Λουμούμπα»).


ΣΕΛ.  18  -  19

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΚΚΕ
  • Μέλη και φίλοι των εργατικών Συνδέσμων Αυστραλίας «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» Μελβούρνης, «ΑΤΛΑΣ» του Σίδνεϋ και «ΣΩΚΡΑΤΗΣ» Νιουκάστλ, προσφέρουν στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Ναυτεργατών του ΚΚΕ, 8.000 δολάρια Αυστραλίας, για τη συνέχιση του τίμιου αγώνα που διεξάγει για τα συμφέροντα των εργαζομένων και γενικά του ελληνικού λαού.
  • O Tριαντάφυλλος Γεροζήσης προσφέρει στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 1.000 ευρώ.


Συνέντευξη Τύπου της Αλ. Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αύριο Δευτέρα 27/9, στις 11 το πρωί, για την επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ. Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τύπου του ΚΚΕ, στον Περισσό.


ΣΕΛ.  3
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να αποδοθεί το Ελληνικό στο λαό

ΣΕΛ.  3
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΒΕ
Συγκέντρωση 29 Σεπτέμβρη στον ΟΑΕΕ

ΣΕΛ.  15
ΚΟΥΒΑ
Λαός που πολεμά, θα μας έχει στο πλευρό του!

ΣΕΛ.  11  -  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ