Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Εκβιάζουν για μείωση μισθών

Αξιοποιώντας το έδαφος που καλλιέργησαν κυβέρνηση - ΓΣΕΕ

«Θα μπορούσαμε να προτείνουμε και μειώσεις αποδοχών»! Με αυτήν τη φράση - πρόκληση απάντησαν οι φαρμακοβιομήχανοι στην Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο στη διαπραγματευτική συνάντηση για την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2010. Μάλιστα, νωρίτερα, οι φαρμακοβιομήχανοι είχαν προτείνει την υπογραφή τριετούς ΚΣΣΕ με μηδενικές αυξήσεις για το 2010, 1% για το 2011 και 1,5% για το 2012.

«Φυσικά δεν είναι τυχαία η προκλητική αυτή στάση της εργοδοσίας του κλάδου», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΦΣΕΕ. «Ακολουθούν την τακτική του συνόλου των βιομηχάνων, όπως εκφράζεται από το ΣΕΒ και στηρίζεται και ενθαρρύνεται ολόπλευρα από την αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και από τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ. Η απαγόρευση και με το νόμο των αυξήσεων πάνω από τη σύμβαση της ντροπής ΣΕΒ - ΓΣΕΕ, η κατάργηση και της ελάχιστης για τους εργαζόμενους προστασίας της διαιτησίας, η κατάπτυστη ΕΓΣΣΕ που στην ουσία οδηγεί σε μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων, δίνουν αέρα στα πανιά των εργοδοτών, για να πετύχουν το στόχο τους: Την όλο και πιο φτηνή εργατική δύναμη. Οι φαρμακοβιομήχανοι καθυστερούσαν εδώ και μήνες τις διαπραγματεύσεις για τη ΣΣΕ του κλάδου, περιμένοντας να διαμορφωθούν οι ευνοϊκότερες συνθήκες γι' αυτούς και η κυβέρνηση μαζί με τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό έχουν διαμορφώσει ακριβώς τέτοιες συνθήκες».

Κι όλ' αυτά, όταν «η φαρμακοβιομηχανία είναι πρώτη σε περιθώριο κέρδους ανάμεσα στους 40 κορυφαίους κλάδους της ελληνικής βιομηχανίας, είναι πρώτη στην αύξηση του όγκου παραγωγής την τελευταία 5ετία», τονίζει η ΟΕΦΣΕΕ και επισημαίνει: «Ας πάρουν υπόψη τους ότι στη συνέχεια των διαπραγματεύσεων οι εργαζόμενοι του κλάδου με μπροστάρη την ταξική τους Ομοσπονδία, με το ΠΑΜΕ, θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο και μέσο ικανοποιητική σύμβαση εργασίας. Δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να μας καταδικάσουν στην ανέχεια, δεδομένου ότι οι καθημερινές μας ανάγκες πολλαπλασιάζονται, τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης ακριβαίνουν, ο πληθωρισμός τρέχει με 6%».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ