Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΟΣ 2643/98
Προκάλυμμα για τη διεύρυνση της ανεργίας στα ΑμΕΑ

Πριν μία βδομάδα ανακοίνωσαν τους επιτυχόντες του ...2008!

Μόλις την προηγούμενη Παρασκευή αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ οι πρώτοι προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων της περιφέρειας Αττικής του διαγωνισμού για την πρόσληψη Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) και άλλων προστατευόμενων κατηγοριών του Νόμου 2643/98 που είχε γίνει το ...2008.

Οι θέσεις που θα καλυφθούν (περίπου 250) θα είναι πολύ λίγες μπροστά στο εκρηκτικό πρόβλημα της ανεργίας που ξεπερνά το 85% για τους ικανούς προς εργασία ανάπηρους. Ακόμα και όσοι ανάπηροι εμφανίζονται στους προσωρινούς πίνακες, με βάση την πάγια τακτική και όπως δείχνει η εμπειρία από προηγούμενους διαγωνισμούς, θα κάνουν να τοποθετηθούν τις θέσεις τους μετά από δυο και τρία χρόνια! Για μια ακόμα φορά, ένα μεγάλο μέρος των αιτήσεων ακυρώθηκαν για καθαρά τυπικούς γραφειοκρατικούς λόγους - ενώ οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ έπαιρναν τις αιτήσεις χωρίς να ενημερώνουν τους ανάπηρους ότι υπάρχει πρόβλημα με την αίτησή τους.

«Φαίνεται ότι το μαγείρεμα των πινάκων για δύο χρόνια έκανε καλά τη δουλειά του», καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ). Οπως επισημαίνει, αποκαλύπτεται ότι ο Νόμος αυτός όχι για την καταπολέμηση της ανεργίας δεν είναι, αλλά αποτελεί προκάλυμμα για το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που διευρύνει την ανεργία των ΑμΕΑ. Ακόμα, ότι έχουν τεράστια ευθύνη αυτοί που τον στήριζαν όπως η ΕΣΑμΕΑ, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες κλπ.

Η ΣΕΑΑΝ καλεί τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να μην έχουν αυταπάτες ότι μπορεί μέσα από τέτοιες διαδικασίες και νόμους να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας που είναι μέσα στην ίδια τη φύση του καπιταλισμού και αναπαράγεται και οξύνεται με αφορμή την κρίση. Να παλέψουν μαζί με τη ΣΕΑΑΝ, να παλέψουν για μαζικές προσλήψεις αναπήρων εδώ και τώρα με ευθύνη του κράτους, να προσλαμβάνονται όλοι οι ανάπηροι με την αποφοίτησή τους από την εκπαίδευση, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους. Να παλέψουν για μια άλλη εξουσία λαϊκή που με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και τον κεντρικό σχεδιασμό μπορεί να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα των αναπήρων και το θέμα της ανεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ