Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
«Σβήστηκαν» απ' το χάρτη των αστικών ΜΜΕ

Την ώρα που γεμίζουν σελίδες και «ρεπορτάζ» για την ακρίβεια, δεν «είδαν» δεν «άκουσαν» χιλιάδες εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, γυναίκες και φοιτητές που διαδήλωσαν κατά της ακρίβειας και της πολιτικής που τη γεννά. Ο λόγος για τον έντυπο αστικό Τύπο που «εξαφάνισε», για μια ακόμη φορά, τη μεγάλη κινητοποίηση που το ΠΑΜΕ συνδιοργάνωσε με την ΠΑΣΕΒΕ την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ όχι σε μία αλλά σε 60 πόλεις της χώρας.

Το «Εθνος», ενώ για πρώτο θέμα έχει τίτλο «Πήρε φωτιά το πετρέλαιο θέρμανσης», έσβησε (παραδόξως;) τους χιλιάδες διαδηλωτές οι οποίοι διαδήλωναν ακριβώς και γι' αυτό. Ενάντια στις αυξήσεις στο πετρέλαιο. Τα «Νέα», ενώ καλύπτουν τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στη Γαλλία, δεν είχαν ούτε ένα μονόστηλο για την κινητοποίηση στην κοντινή τους Αθήνα. Η «Καθημερινή» αφιέρωσε μόνο 70 λέξεις και αυτό για να μας πληροφορήσει στην πρώτη κιόλας γραμμή ότι ήταν «κλειστό το κέντρο και χθες το απόγευμα λόγω του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ...». Η «Βραδυνή» περιορίστηκε σε μια αναφορά 16 ολόκληρων λέξεων. Η «Ελευθεροτυπία» είχε σχετικό ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση της Αθήνας.

Ως «συλλαλητήριο από οργανώσεις του ΚΚΕ» τιτλοφορούνταν τα ρεπορτάζ της Βολιώτικης εφημερίδας «Θεσσαλία» για το προχτεσινό συλλαλητήριο. «Συλλαλητήριο από οργανώσεις του ΚΚΕ» ήταν ο τίτλος σε ρεπορτάζ στο φύλλο της περασμένης Τετάρτης, μία μέρα πριν από το συλλαλητήριο και «Συλλαλητήριο χτες στο Βόλο από οργανώσεις του ΚΚΕ» στο χτεσινό φύλλο, δηλαδή, μία μέρα μετά. «Καρμπόν» ο τίτλος, άσχετος βέβαια ακόμα και με το περιεχόμενο των ίδιων των ρεπορτάζ της εφημερίδας, στα οποία αναφέρονταν ότι οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου είναι το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ. Οχι, όμως, τυχαίος. Εντάσσεται στην γενικότερη επιχείρηση των αστικών ΜΜΕ, είτε αποσιώπησης είτε διαστρέβλωσης των λαϊκών αγώνων που οργανώνονται από το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και τις αγωνιστικές συσπειρώσεις της φτωχής αγροτιάς, των μικρών ΕΒΕ, της νεολαίας. H ιδιοκτησία και η διεύθυνση της «Θεσσαλία», φροντίζει συνεχώς να επιβεβαιώνει τον ενεργό ρόλο της σ' αυτήν την επιχείρηση, υπηρετώντας τα συμφέροντα όσων εχθρεύονται το λαϊκό κίνημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις άλλες πόλεις(2015-07-16 00:00:00.0)
Θα στείλουν μήνυμα συνέχισης των αγώνων(2015-03-13 00:00:00.0)
Ολα τα «σφυριά» να χτυπούν στον ίδιο στόχο(2014-11-15 00:00:00.0)
Ολες οι δυνάμεις στη μάχη(2011-09-07 00:00:00.0)
Με ορμή στους νέους αγώνες!(2011-01-18 00:00:00.0)
Είδαν... ταλαι... πορεία και άκουσαν για το... Σερίφη!(2002-11-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ